Három napos fogathajtás Szatmárnémetiben

Három napos fogathajtás Szatmárnémetiben
Rendkívüli érdeklődésnek örvendett a Románia Kupa országos fogathajtó bajnokság harmadik fordulója, amelyet Szatmárnémetiben rendeztek meg a hét végén. Összetettben első helyezést ért el a nagykárolyi Drosera Sportklub színeiben versenyző Rákóczi Gergő.  Fogathajtó bajnokság (02) 2008.07.13 

Második a Bihar megyei Tulipán Sportklub versenyzője, Nyíri Zsigmond, míg harmadik helyen a gyergyószentmiklósi Kriegel Sportklubot képviselő Bajkó Tibor végzett.
Július 13-án végetért a három napos Románia Kupa országos fogathajtó bajnokság harmadik fordulója Szatmárnémetiben. A pénteken megrendezett díjhajtás kevés nézőt vonzott ki az Unio stadionba, de ez azzal is magyarázható, hogy déli órákban nagyon sokan még munkahelyükön tartózkodtak. A verseny, azonban nagyon színvonalasra sikeredett, attól függetlenül, hogy a díjhajtás az egyik legnehezebb próbatétel úgy a lovas, mint a lovak számára. Antal István versenyelnök elmondása szerint, az első nap nem mindegyik fogat tudta végrehajtani a kért elemeket, a lovasok nem mindig tudták ütemváltásra késztetni a lovakat. A második nap helyszíne már a Dorobantilor és a Balta Blonda utcák kereszteződésében található területen volt megszervezve. A maratonhajtáson az akadályokon való túljutáson még az idővel is meg kellett harcolniuk a fogatoknak, ami látványos eleme lett az országos fogathajtó bajnokságnak. Az egyetlenegy szépséghibája ennek a versenyszámnak, hogy a nézők nem minden akadálynál lehettek ott, ugyanis a pálya egy hatalmas területen volt kiépítve. Így azok, akik kilátogattak a Draexlmaier gyár hátához sok eseményt csak távolról figyelhettek meg. A harmadik, s egyben záró versenyszámra az akadályhajtásra vasárnap került sor. Az időjárás végig a rendezők mellett állt, vasárnap ennek is köszönhetően nagyon sokan voltak kíváncsiak az Unio stadionban felvonuló fogatokra. Antal elmondása szerint, a bajnokság ideje alatt, több kevesebb szervezési problémával találkoztak, de ezeket mind sikerült legyőzniük és a verseny rendben zajlott le. A bajnokság ideje alatt egy fogathajtó óvást nyújtott be, ugyanis az egyik elektronikus időmérő nem indult el, amikor megkezdte versenyét. Azonban, úgy mint világversenyeken, itt is nem csak az elektronikára hagyatkoznak a versenybírók, hanem a kézi stopper órát is elindítják, amikor a versenyző megkezdi futamát – tette hozzá a versenyelnök.