Három hét angol tanulás

Három hét angol tanulás
Nagyvárad – A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezete idén is megrendezi a három hetes, gyerekeknek szóló intenzív angolnyelv tanfolyamot. Az ingyenes tanfolyamra sokan jelentkeztek.

Hétfőn reggel a Gyermekmentő Szolgálat Sas palotabeli székházában gyűltek össze azok a gyerekek és fiatalok, akik részt vesznek a három hetes intenzív nyelvtanfolyamon. Miután Szántó Ildikó, a Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi fiókjának vezetője ismertette a tudnivalókat három csoportba osztották a gyerekeket: kis, közepes és nagycsoportra. Eszerint a beosztás szerint fognak zajlani a foglalkozások is, melyet az Angliából érkező Christian Durcam, 22 éves egyetemista fog tartani. A közepes- és a nagycsoport foglalkozásai is 22 gyerek részvételével, míg a kiscsoport foglakozásai hét részvevővel fog zajlani.

Játékos tanulás

A három hetes program alatt a délelőtti oktatáson kívül, számos szabadidős programra is sor fog kerülni. Ilyenkor az eddigi tapasztalatok szerint nagy barátságok szövődnek, a jó hangulat közben pedig a gyerekek játékos formában tanulhatnak. A gyerekek figyelmét sok játékkal, rajzolással, ilusztrációval  próbálják majd megragadni, ez könnyíti majd meg a magyarul nem beszélő oktató és a gyerekek közötti komunikációt is. A három hét alatt még hat településre fognak kilátogatni Christiannal oktatási céllal: Érkörtvélyesre, Köbölkútra, Hegyközszentmiklósra, Ottományra, Kiskerekire és Érkeserűre. Az augusztus 7.-én záruló nyelvtanfolyamot végül egy fergeteges bulival fogják zárni. Mint megtudtuk pénteken, 18.-án zárult a tanfolyam első periódusa, melynek ugyancsak sok résztvevője volt és melynek keretében Székelyföldre is eljutottak oktatás céljával.