Három golyó végzett Gyergyóalfalu alpolgármesterével

Gyergyóalfalu – Már bizonyított tény, hogy Csala Zsolt, Gyergyóalfalu alpolgármestere nem önkezűleg vetett véget az életének, hanem gyilkosság áldozata lett – ebből a szempontból tehát már nincs kérdőjel.

A gyilkos, vagy gyilkosok után nagy erőkkel folyik a nyomozás, de egyelőre erről nincsenek konkrétumok. A gyilkosság előzményeiről, körülményeiről annyit sikerült kiderítenünk, hogy pénteken az alpolgármester több más személlyel együtt faültetéshez facsemetékért ment a Borzonthoz közeli erdőbe. A visszaúton Csala Zsolt nem tartott a többiekkel, a Bucsin aljában, a Baricz kanyar közelében álló hétvégi házához ment, mondván, hogy van itt egy kis dolga, be kell gyújtania, mert húsvétra vendégeket vár.

Úgy tudjuk, este hét óra körül telefonon kért segítséget egyik kollégájától, mondván, hogy bajban van, de mire a segítség megérkezett, már holtan találták az áldozatot. Információink szerint három golyó érte Csala Zsolt testét, egy távolabbról leadott lövés a combján találta el, két lövést közvetlen közelről adott le a gyilkos, ezek a mellébe fúródtak. A holttest a pincelejárat közelében feküdt, a töltényhüvelyeket pedig ettől másfél méterre találták meg. Tanúk szerint Csala Zsolt testén a lövések mellett számos más sérülést is találtak, ezek eredetét még vizsgálják.

Gyergyóalfalu és Borzont lakóit mélyen megdöbbentették a történtek. Az utcákon számos rendőrt lehet látni, az emberek pedig a gyilkosság okát találgatják. A legtöbben úgy vélik, összefüggés lehet a közbirtokossági üggyel, Pál Imre megverésével is, amely egy nap eltéréssel éppen egy éve történt. Ez utóbbi ügyben azóta sem kerültek elő a tettesek, és az esetleges felbújtók sem.

Az alfalviak úgy vélik, ha azt az ügyet felderítette volna a rendőrség, akkor nem került volna sor Csala Zsolt meggyilkolására. Több személlyel beszéltünk, akik elmondták, félnek. Attól tartanak, hogy a nagyon feszült alfalvi hangulaton nem javít ez az újabb felkavaró esemény, és hogy ez nem a csúcspont, hanem talán egy másik, esetleg még szomorúbb korszak kezdete.

A rendőrség szombaton délben is folytatta a nyomok keresését a tetthely körül, információ szolgáltatástól azonban elzárkóznak. A tett helyszínét kordonnal zárták körül, és a hivatalos szerveken kívül senkit nem engednek a közelbe.

Egyedüli új hivatalos konkrétum, hogy már nem öngyilkosságot feltételeznek, hanem emberölés ügyében nyomoznak, keresik az elkövetőt, vagy elkövetőket.

(www.szekelyhon.ro)