Egy személy meghalt, kettő súlyos állapotban van a Beszterce-Naszód megyei láncbaleset áldozatai közül

Akt.:
Egy személy meghalt, kettő súlyos állapotban van a Beszterce-Naszód megyei láncbaleset áldozatai közül
Egy 16 éves lány meghalt, két személy nagyon súlyos állapotban van a 16 éves fiú által okozott Beszterce-Naszód megyei láncbaleset áldozatai közül.

A 16 éves lányt a balesetet követően súlyos állapotban szállították kórházba, azonnal megműtötték, de életét nem tudták megmenteni.

Két további személy nagyon súlyos állapotban van, egy harmadikat Kolozsvárra szállítottak – mondta el Mihaela Mastan, a besztercei sürgősségi kórház szóvivője. Egy 14 éves lány kómában fekszik, egy 11 éves kislány pedig súlyos belső sérüléseket szenvedett, egy másik 11 éves lányt a kolozsvári gyermekklinikára szállítottak. Egy 10 éves lány, és egy 36 éves nő többrendbeli törést szenvedett, de állapotuk stabil.

Az elhunyt lány abban a csoportban volt, amelyet az alkoholos kómában lévő fiatal Turjágón (Tureac) gázolt el. Ugyanitt sérült meg a 36 éves nő is.

A gépkocsivezető továbbhajtott és Marosborgón (Mureşenii Bârgăului) egy 10 és két 11 éves lányt is elgázolt.

A 16 éves fiú ezt követően sem állt meg, hanem továbbment és elgázolt egy 14 éves lányt, aki az utca szélén sétált.

A sofőrt Marosborgó határában állították meg a rendőrök.

‘A fiúnak semmilyen gépkocsivezetői engedélye nincs, az általa vezetett kiskamion iratai lejártak. A fiatal, rendőri őrizet mellett kórházban van, szombaton valószínűleg előzetes letartóztatásba veszik’ – tájékoztat a Beszterce Megyei rendőr-főkapitányság közleménye.

www.agerpres.ro