Három a magyar igazság, Magyarország – Portugália: 3 – 3

Akt.:
Három a magyar igazság, Magyarország – Portugália: 3 – 3
Az évszázad meccsével lettünk gazdagabbak, hihetetlen izgalmakat és gólokat tudhat maga mögött a magyar válogatott amely emelt fővel, ruganyos gólpassz léptekkel menetelhet a további sikerek felé. Képes, videós összefoglalónkat olvashatják.

Voltak olyan kedvesek a nagyváradi főtéri meccsnézések szervezői, hogy az Eb párhuzamosan zajló mérkőzései kapcsán megszavaztatták Facebookon az érdeklődőket, melyik mérkőzést közvetítsék a főtéren, és a magyar csapatét adták szerda este. Mivel csak magyarok kérvényeztük egyáltalán, hogy ezt vagy azt adják. Rekord nagyságú tömeg gyűlt össze szurkolni a magyaroknak – bár (hihetetlen, de igaz), lazábban vehető mérkőzés volt a portugálok ellen, mivel a magyar csapat már biztosan kijutott a csoportból enélkül is. Ám a lazaság sem a magyar válogatott játékán sem a nagyváradi szurkolók hangerején nem volt észlelhető, mindegyikük kiváló teljesítményt nyújtott.
Sokan borítékolták a portugálok győzelmét, és a vérre menő harcot a részükről hisz vereségük egyben a 2016-os Eb pályafutásuk végét is jelenti. Futottak is a pályán eleget, ám a döntetlen esetükben nem volt elég. Szóval érdekes helyzet volt, hogy az Eb-re végre kijutott magyar válogatott nyugodtan játszhatott akár úgy is, hogy a következő meccsére tartalékol energiát, és nem feltétlenül hajt ezen. Mindezek ellenére roppant tartalmas, fordulatos, helyzetekben és gólokban dús meccset láthattunk, energiát nem kímélve, lehetőségeket teremtve és azokkal élve küzdöttek a magyarok. Magyar góllal indult a küzdelem, amely testiekben illetve lelkiekben is komoly energiákat és reményeket szabadított fel a magyar válogatottban, majd fej fej mellett haladva, ritka izgalmas megmérettetés árán 3 – 3 lett a végeredmény. Továbbra is hangulatos amikor szurkolók százainak skandálásától hangos a Szent László tér, ahogy éltetik a magyarokat. Ezen cirka 90 perc alatt elfelejthettük, hogy egy fogyatkozó lélekszámú, gondokkal terhelt, kisebbségi létben élünk, a szurkolói energiák határokat nem ismerve olvadtak egyetlen nemzetté mindenfelé a képernyők előtt, legyen az öreg bácsika, bottal, vagy fiatal kamasz srác pimasz borostával. A magyarok következő mérkőzése viszont már igazi tétmeccs lesz – következésképp az várható, hogy az éltető szurkolói energiák sokasodnak, a váradi kivetítő előtt is.

Rövid videós összefoglalónk:

Tekintsék meg az Erdély Online Facebook oldalán található képgalériánkat is!

 A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .