Harmincöt személyt akar kilakoltatni

Hargita megye – Egy, a 272/01.11.1980 –az elnöki határozattal a civil forgalomból végleg kivont zetelakai terület képezi egy, a marosvásárhelyi törvényszéken folyamatban levő per tárgyát.

Kálmán Nikoletta ügyvédnő a 2001-ben végzett technikai felmérés által bizonyította, hogy a szobaforgó területet kivonták a civil forgalomból és, hogy a volt tulajdonosokat az 58/1974-es törvény alapján kártalanították minek következtében nem lehet visszaszolgáltatni vagy eladni.

A területen található, a Maros Vízügyi Igazgatóság tulajdonában levő őt ingatlan egyikében lakó harmincöt személy minden gondja akkor kezdődött amikor a helybeli református pap, Dobai Laszló bizonylatokkal alátámasztva, kérelmezte a terület visszaszólaltatását. Dobai tiszteletes visszakapta a területet melyre turisztikai komplexumot szeretett volna létesíteni, 2005-ben pedig a Vízügyi Igazgatóság, Dávid Csaba igazgató hozzájárulásával az ingatlanokat ingyenesen átutalta a zetelakai polgármesteri hivatal tulajdonába. Megtörtént az ingatlanok átadása is habár az egyikben még mindig ott lakot harmincöt személy kiknek vásárlási kérelmét többször is elutasította a Vízügy, és akik kilakoltatását szorgalmazza a helyi polgármester.