Harminc éve szolgálja gyülekezetét

Harminc éve szolgálja gyülekezetét
Harminc éve szolgálja a bályoki reformátusokat Jónás Sándor. A lelkészt és feleségét az elmúlt vasárnap köszöntötte ez alkalomból gyülekezete.

Minden évforduló, kötődjön az kisebb vagy nagyobb közösséghez, megkülönböztetett figyelmet érdemel. A bályoki református egyházközségbe 30 évvel ezelőtt egy fiatal lelkész érkezett: Jónás Sándor. Történelmi méretekben harminc év nem hosszú, ám emberi léptékben nem rövid idő. Egy maroknyi közösség életében, a bályoki reformátusok számára ezért fontos, jelentős időszak az elmúlt három évtized, ezért úgy döntöttek, hogy megállnak és visszapillantanak.

Velünk sír és örül

A vasárnap egy keresztény számára mindig ünnep, ám az elmúlt vasárnap más volt mint a többi, hisz köszöntöttünk, ünnepeltük Isten szolgáját, aki immár harminc esztendeje végzi áldásos munkáját kis közösségünkben: megszólít bennünket, maga köré gyűjt időst és fiatalt, imáiban könyörög közösségünkért, velünk sír, velünk örül. Hitével fényt hoz életünkbe, utat mutat a rászorulónak, kicsiráztatja bennünk a szeretetet, az emberséget, a jót. Az ünnepi alkalom keretében Daróczi Mihály alpolgármester és főgondnok nagy szeretettel köszöntötte a Jónás házaspárt, kiemelve az elmúlt 30 év sikereit, örömeit, de gondjait is. Seres Erzsébet nőszövetségi titkár a hála és tisztelet jegyében mondott köszönetet Jónás tiszteletesnek és feleségének, Hajnalka asszonynak az elmúlt harminc év munkájáért.

Ünnepi torta

A Bod Róza kórus énekkel köszöntötte az ünnepelteket, Semeniuc Mónika, ifj.Debreczeni László és a főgondnok nyújtották át az egyházközösség szerény, de szívből jövő ajándékait. Barcsa Magdolna presbiterasszony az ünnepi tortáról, Hansági Mária presbiterasszony az üdítő nedűről gondoskodott. Ebben a rohanó forgatagban jó volt megállni egy pillanatra, felidézni örömeinket, bánatunkat, könnyeinket és nevetésünket, együtt, apáink és anyáink, őseink templomában, Bályokon.

Seres Erzsébet ny.pedagógus