ERDON Helyi hírek

2007.07.13. 12:41

Sikeres számítógépes leosztás

<p><P>Szatmár megye - Szatmár megyében magyar tagozaton még 154 középiskolai hely várja a most végzett VIII. osztályos diákokat.</P></p>

A július 13–ai elektronikus leosztás jó körülmények között zajlott, melyen Szatmár megyéből 2446 VIII. osztályt végzett diák (akik sikeresen vették a kisérettségit) vett részt. Közülük összesen 30 tanuló nem lett leosztva valamelyik középiskolába, ami sokkal kevesebb, mint az elmúlt években — tájékozatott Kónya László főtanfelügyelő–helyettes, egyben a képességvizsga vizsgabizottságának megyei elnöke, aki elmndta, hogy ennek oka az is lehet, hogy az illető gyermekek nem jelöltek be elég iskolát és szakot jelentkezésilapjukon. Amint azt megtudtuk a megyében a diákoknak bőven akadt hely ami közül válasszanak, mivel több középiskoali hely van, mint VIII. osztályt végzett tanuló. Mindazok a diákok akik nem kerültek be egy líceumba sem július 16 és 20 között irtkozhatnak be második számítógépes leosztásra, melyre 23–án kerül sor. Azok a tanulók, akik bejutottak valamelyik tanintézménybe július 16 és 26 között kell beiratkozzanak az illető iskolákba.

Megmaradt középiskolai helyek száma magyar tagozaton:

Középiskola

Szak

helyek száma 

Nagykárolyi Elméleti Líceum

Biológia

5

Nagykárolyi Elméleti Líceum

filológia

9

Nagykárolyi Mezőgazdasági Iskolaközpont

szolgáltatások

26

Nagykárolyi Kalazanczi Szent József Római katolikus Iskolaközpont

biológia

13

Tasnádi Iskolaközpont

matematiak–informatika

4

Szatmárnémeti

Református Gimnázium

filológia

24

Gheorghe Dragoş Gazdasági Líceum

 

13

Kölcsey Ferenc Főgimnázium

társadalmi tudomány

11

Könnyűipari Líceum

 

26

Faipari Líceum

természetvédelem

23

Csuka Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!