Hármas ütközés Nagyürögdnél

Még tisztázásra szorulnak a baleset pontos körülményei. Fotó: ISU
Még tisztázásra szorulnak a baleset pontos körülményei. Fotó: ISU
Nem teljesen világos – de nagyjából az –, hogy miként történt a hétfői baleset: mást mondanak a szemtanúk és ez egyik érintett, a rendőrség meg semmit.

Két kamion és egy személygépkocsi ütközött össze hétfőn a 79-es főúton – tájékoztatta szerkesztőségünket a rendőrség és az ISU is. Az utóbbi szerint Nagyürögd külterületén történt a baleset, és az 112-n a bejelentő azt közölte, hogy egy súlyos sérült van, aki beszorult a roncsok közé.

Ellentmondások

Emiatt két katonai tűzoltó egységet küldtek ki, valamint egy műszaki mentésit és egy tűzoltó egységet, meg a SMURD-ot és a mentőket. A beszorult sérültet a személyautóban találták, a járművet szét kellett vágni, hogy kiszabadítsák onnan az amúgy eszméleténél lévő személyt, és kórházba szállítsák. Úgy tudni, mindegyik jármű Nagyürögd felől Nagyvárad irányába tartott, amikor a személyautó lelassított, mert megállni készült, hogy az út széléről felvegyen valakit. Ekkor az első kamion megelőzte. A mögötte érkező második viszont túl gyorsan hajtott, így hátulról erőteljesen belerohant az első teherautóba. Ekkor az első kamion megbillent, és az árokba lökte a személyautót – amit egy tizedmásodperc múlva már teljesen megelőzött volna amúgy. A rendőrök szerint a személygépkocsiban utazónak szerencséje volt, hogy a megbillent kamion nem borult fel, mert épp az ő kocsijára dőlt volna. Arról azonban, hogy szerintük hogy történt a baleset, a rendőrök nem nyilatkoztak. Megszólalt viszont a második kamion vezetője: ő azt mondta, nem az ütközés miatt billent meg az előtte haladó másik teherautó, sőt, ő látta, ahogy megbillen, majd az árokba löki a személygépkocsit – ezért a mögötte haladó fékezett, de így is összeütköztek. Ez utóbbi vezetőfülkéjében egy nő is utazott, őt is kórházba vitték, könnyebb sérülésekkel.

Szeghalmi Örs