Hargita megyében beköszöntött a tél

Hargita megye – Hétfőn reggel Hargita megyében minden útat hó borított, megnehezítve a közúti közlekedést, tűnik ki egy Mediafax jelentésből.

A bőséges havazás vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, éjfél tájban kezdődött, 4.30 óra tájban némiképp csendesedett, de folytatódott megyeszerte. A megyében gépkocsival csak téli körülményeknek megfelelően lehet közlekedni. A DN 12 A úton Csíkszereda és Homoródkeményfalva között, valamint a DN 12 C és 13 A szakaszon Gyergyószentmiklós –Gyilkostó, Csíkszreda- Székelyudvarhely szakaszon igen nehéz körülmények között folyik a közlekedés.

A legvastagabb, 3-4 centiméteres a hóréteg az úttesten Bucin környékén van, de az út mellett eléri a 30 centimétert is. A Hargita megyei Országos Utak Kezelőség már éjfél tájban kirendelte az összes hóeltakarító gépet az utakra, csúszásgátló anyaggal szórják az úttestet. A közlekedési rendészt is kirendelte az embereit, azokra a pontokra, ahol fennáll a közlekedési dugó kőpződése,de eddig még nem volt útblokád, sem közlekedési baleset a hó miatt.