Hargita megye: tanulóvezető okozott balesetet

Hargita megye: tanulóvezető okozott balesetet
A SMURD helikopterével szállították szerdán, dél körül Marosvásárhelyre azt a gépjárművezető-oktatót, aki koponyasérülést szenvedett egyik tanulóvezetője által reggel előidézett közúti balesetben a Hargita megyei Korondon.

Incze Miklós, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodájának képviselője az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, a balesetet egy korondi 19 éves tanulóvezető fiatalember idézte elő, aki anélkül tért ki a mellékútról a 13A országútra, hogy bebiztosította volna magát, és oldalról nekiütközött egy 27 éves Maros megyei nő által vezetett, szabályosan közlekedő személygépkocsinak.

Az ütközés nyomán megsérült három személy a tanulóvezető által vezetett gépkocsiból, illetve a másik autó sofőrje is. Mind a négy személyt, akik közül kettő enyhébben, kettő súlyosabban sérült, az udvarhelyi kórházba szállították a helyszínre kiszálló mentőszolgálat és a SMURD csapatai.

A gépjárművezető-oktatót, aki koponyasérülést és agyrázkodást szenvedett, később a SMURD helikopterével a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt bűnvádi eljárást indított.

www.agerpres.ro