Hargita megye: jó az állapotuk az ételmérgezéses tünetekkel kórházba szállított tábozoró gyermekeknek

1Hozzászólás
Hargita megye: jó az állapotuk az ételmérgezéses tünetekkel kórházba szállított tábozoró gyermekeknek
Jó az állapota annak a 13 gyermeknek, akiket ételmérgezésre utaló tünetekkel vittek kórházba egy borszéki sporttáborból. A Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság járványügyi kivizsgálást indított az eset kapcsán.

A péntekről szombatra virradó éjszaka 13, Borszéken táborozó gyermeket szállítottak a maroshévízi kórházba ételmérgezéses tünetekkel. Később hatot közülük beutaltak a csíkszeredai kórház fertőzőosztályára.

A megyeszékhelyi egészségügyi intézmény sajtószóvivője, Kiss Edit szerint mind a hat, 12 és 14 év közötti gyermek állapota jó, kivizsgálták őket és megkapják a szükséges kezelést.

A maroshévízi kórházban levő gyerekek is jól vannak, ők hamarosan hazatérhetnek Iaşi-ba, ahonnan egy kosárlabdatáborba jöttek Borszékre – mondta a Hargita megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Alina Ciobotariu.

A megyei közegészségügyi igazgatóságot vezető dr. Tar Gyöngyi szerint már elkezdték a járványügyi kivizsgálást, hogy felderítsék a megbetegedés okát. Állítása szerint a gyerekeknél már csütörtökön jelentkezett a hányás, hasmenés, de nem fordultak orvoshoz. “A gyerekek jól vannak, hamarosan hazamehetnek, a szüleik már útban vannak, hogy hazavigyék őket” – tette hozzá. Az igazgató azt mondta, eddigi információik szerint a gyerekek nem a szálláshelyükül szolgáló villában étkeztek, hanem egy étteremből szállították ki nekik az ételt.

www.agerpres.ro1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .