Harcolnak az ingatlanért

Harcolnak az ingatlanért
Nagykároly — A szatmárnémeti törvényszék egy magánszemélynek ítélte azt az ingatlant, melyben a nagykárolyi Tanulók Klubja működik — mondta el lapunknak Mărginean Éva megyei tanácsos.

A nagykárolyi Tanulók Klubja az idén tavasszal költözött át abba az ingatlanba, amit tegnapelőtt első fokon egy magánszemélynek ítélt a szatmárnémeti törvényszék. Az illető aki visszaigényelte az ingatlant, tulajdonképpen egy másik, a múltrendszerben elállamosított ingatlan fejében kérelmezte ennek az épületnek az ő tulajdonába való áthelyezését. A szatmár megyei tanács a nagyváradi fellebbviteli bírosághoz fordult az ügyben a tegnapelőtti döntést követően. A következő tárgyalás időpontja 2008 január 22. — mondta el lapunknak Mărginean Éva, szatmár megyei tanácsos.

A város érdeke…

„Körmünk szakadtáig fogunk harcolni, ha mégis elbukunk, akkor a megyei tanfelügyelőséggel együtt megoldást fogunk találni a problémára” — mondta el lapunknak Bekő Tamás, Nagykároly polgármestere.

A nagykárolyi Tanulók Klubjának finanszírozását a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség látja el. Mióta ebben az ingatlanban működik a Tanulók Klubja, több beruházás is történt, azért, hogy a diákok megfelelő körülmények között folytathassák a különböző tevékenységeket.

A Tanulók Klubjában több száz iskolás vesz részt szakköri tevékenységeken. A beruházások költségeit pedig az önkormányzat és a tanfelügyelőség állta — magyarázta lapunknak Bekő polgármester. „Az egész város érdeke, hogy a Klub működjön, hiszen nagyon sok gyermek igényli ezeket a foglalkozásokat. Nagy problémát okoz, hogy tisztázatlan az ingatlan helyzete, de remélhetőleg a mi javunkra dönt majd a bíróság. Addig pedig a Klubban zavartalanul folynak a tevékenységek”  — mutatott rá Bekő Tamás.