haon-sportoldal

2007.11.09. 14:29

A győzelem a minimum elvárás

<p>Debrecen – Újabb bajnokit vív a DVSC-TEVA labdarúgócsapata: szombaton 16 órától a Paks látogat a cívisvárosba.</p>

Az előző fordulóban érzékeny veszteség érte a bajnokcsapatot, hiszen fehérvári döntetlenjével leszorult az első helyről a tabellán, ráadásul ponthátrányba került riválisaival szemben, így aligha akad Loki-drukker, aki ne a magabiztos hazai győzelmet várna a Beránek-legénységtől.

Fehérvár–Loki a kupában

Pénteken sorsoltak a szövetségben, s kiderült, hogy a Magyar Kupában a legjobb nyolc között a Fehérvárral mérkőzik meg a Loki. Herczeg András pályaedző szerint a csapat jobb teljesítményre képes, mint amit hétfőn produkált.

– A többi NB I-es csapathoz képest a legnehezebb ellenfelet mi kaptuk, de ha meg akarjuk nyerni a Magyar Kupát, előbb-utóbb játszani kell a legjobbakkal is. Idegenben kezdünk, de nekünk nem ezzel kell foglalkozni.

Székesfehérvárott is úgy kell pályára lépnünk, hogy megnyerjük a találkozót, mint ahogy itthon is – mondta el a DVSC hivatalos honlapjának a véleményét a sorsolásról Herczeg András. – A Fehérvár masszív csapat, mint ahogy tapasztaltuk is hétfőn, de úgy érzem, jobb teljesítményre vagyunk képesek, mint amit most nyújtottunk ellenük.

A kupameccs azonban még messze van, ám most szombaton fontos mérkőzés vár a Lokira: meg kell akadályozni, hogy a Paks pontot raboljon az Oláh Gábor utcai stadionban.

– Ellenfelünk csapatában nagyon sok rutinos játékos van. Nagyon figyelmesen, végig koncentrálva kell játszani. Nyilván meg akarjuk nyerni a mérkőzést, ezért első perctől kezdve rájuk kell kényszeríteni az akaratunkat.

Márkus és Tököli személyében elöl két gólveszélyes csatáruk van, és nem engedhetjük meg, hogy megkontrázzanak bennünket a paksiak. Vagyis nem szabad fejetlenül rohamozni, nem szabad, hogy rések legyenek a védekezésünkben. Támadnunk kell, de a gyors ellenakciókra fel kell készülnünk – hívta fel a figyelmet pályaedzőnk.

A szakembertől megtudtuk még, hogy Balogh Jánoson és Thierry Issiémou-n kívül mindenki egészséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!