haon-sportoldal

2007.08.15. 16:12

Gigászok csatája a Főnixben

<p>Debrecen - A küzdősportok szerelmesei már dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen már csak hármat kell aludni az augusztus 19-i K-1 Magyar Nagydíjig! Ez alkalomból tartottak szerdán sajtótájékoztatót a szervezők. <dia width="850" height="630" alt="Gigászok csatája a Főnixben 2007.08.15."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gig_szok_csat_ja_a_F__337_nixben_2007_08_15/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="Gigászok csatája a Főnixben 2007.08.15." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/K-1_sajttaj.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

Már ötödik alkalommal rendezzük meg Debrecenben a K-1 Magyar Nagydíjat, és az előzetes nevezések alapján állíthatom, hogy az idei rendezvény nagyban eltér majd az eddigiektől, és ebből a közönség profitál a legtöbbet. A magyar versenyzők jóval nagyobb létszámban lépnek ringbe, mint eddig, mert a fiatal tehetségek egész sora kopogtat az ajtónkon, belépésre várva. Ki merem jelenteni, hogy az idei verseny nézői szemontból is minden eddiginél élvezetesebb lesz, hiszen a fiatal versenyzők azon lesznek, hogy bebizonyítsák: helyük van a legjobbak között! – fejtette ki Katona Attila főszervező.

A K-1 gála egyébként vasárnap 17:45-kor veszi kezdetét, és elsőként a debreceni Nagy Zsolt lép pályára egy K-1 Max – ez a 75 kg alatti küzdelmek elnevezése – mérkőzés keretében. A sort ismét egy debreceni érdekeltségű sportoló, Boros Attila folytatja, aki tartalékmérkőzést vív Kiss Balázzsal. A felvezető meccsek után következnek a negyeddöntők, melyekben a magyarok osztrák, francia és holland ellenfelekkel mérhetik össze tudásukat.
A gála egyik érdekessége lehet a negyeddöntők után következő MMA-mérkőzés. Az MMA egy speciális szabályrendszerű ága a ringsportoknak. Megengedett a fogás és a földharc is, nagyban hasonlít az utcai harchoz.

Tíz kilóval könnyebben

A debreceniek legnagyobb reménysége Zilai Sándor, aki a sajtótájékoztatón felvázolta esélyeit a média képviselőinek.

– Nagyon jól sikerült a felkészülésem, ezt az is bizonyítja többek között, hogy sikerült közel tíz kilót leadnom, úgy, hogy nem is diétáztam. A felkészülés előtt még több mint száz kilót mutatott a mérleg, most pedig kilencven körül mozog.

Nincs rajtam semmi felesleg, úgy érzem gyorsabb, fürgék vagyok, mint korábban. A negyeddöntőben magyar ellenfelem lesz, Jánosi László személyében, akit nagyon jó versenyzőnek tartok, de bízom benne, hogy le tudom győzni. Ő az idei utcai harcos bajnok, de csak azért, mert én nem indultam! – mondta az önbizalom hiányától nem szenvedő debreceni sportoló.
Természetesen nem csak Zilai Sándor ég már a K-1-gála lázában, hanem a riválisok is. A tét óriási, hiszen ne feledjük, hogy a tavalyi győztes fehérorosz Zabit Szamedov már világszinten is jegyzett versenyző, tehát a debreceni siker jó ajánlólevél a nemzetközi bemutatkozáshoz. Az idei győztes is „belépőjegyet vált” a budapesti európai selejtezőkre, ahonnan az amszterdami döntőbe vezet a győztes útja, s ha ott sem talál legyőzőre, akkor Oszakán keresztül a tokiói finálé is célba vehető.

„A ring királyai”

A tájékoztatónak illusztris vendégei is voltak. Az Eurosport csatornán a K-1-versenyeken kommentátorként közreműködő Opál Róbert és Várhegyi Ferenc nem üres kézzel érkezett, hanem egy szép könyvvel, melynek ők a szerői, a címe pedig A ring királya. Nem nehéz kitalálni: a kiadvány a K-1 hazai és nemzetközi történetét dolgozza fel.

Az augusztus 19-i K-1 gálára jegyek elővételben kaphatók a Főnix Csarnokban, a Kölcsey Művelődési Központban, a Tourinform irodában és a Corpus Fitnessben, 2900, 3900 és 5900 forintos árakon. A Hajdú-Bihari Napló előfizetői a Dósa nádor utcai székházban kedvezménnyel válthatják meg belépőiket.

  • A "Ragadozó" ugrani készül
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!