ERDON Országos hírek

2008.09.26. 14:54

Független jelöltként nincs mód mandátumhoz jutni

<p>Marosvásárhely - Megmondom őszintén, számomra a legfontosabb következtetés, hogy fiatal jelölté lettem én is ez által, nem kell ilyen gondjaim legyenek hiszen Kincses Előd hatvanhét esztendős, tíz évvel idősebb mint én – véleményezte Kincses Előd független jelöltként való indulásáról Markó Béla szövetségi elnök.</p>

Az RMDSZ elnöke, pénteki marosvásárhelyi sajtótájékoztatón az erdon.ro azon kérdésére, hogy miként értékeli Kincses Előd független jelöltségét ugyan abban a 2-es számú választókerületben ahol az elnök is indul, a következőket válaszolta:

„Nyilván rögtön felötlött bennem is, hogy ez egy lehetőség valakinek, hogy láthatóbbá váljék a közéletben, hiszen az RMDSZ elnökével szemben indulni az egy nagyobb láthatóságot biztosit Az az igazság, hogy Kincses Elődnek és másnak is módja lett volna, ezt többször is lemondtuk, az RMDSZ-en belül megpróbálni jelölté válni. Ez lett volna a helyes út. Aki a törvényt tanulmányozza és ismerve a különböző választókerületek összetételét látni fogja, hogy független jelöltként nincs mód mandátumhoz jutni de természetesen lehet rontani. Lehet elvinni szavazatokat, nem tőlem vagy mástól hanem az RMDSZ egészétől mert minden szavazat bemegy egy kosárba. A legnagyobb baj az, hogy aki független jelöltként indul annak módja javítani nincsen de rontani van. De mindenkinek joga van jelöltetni magát akár függetlenül akár valamelyik párt listán.

 

Kapcsolódó cikk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!