Hangulatos farsangi mulatság

Hangulatos farsangi mulatság
A Német Demokrata Fórum megyei szervezete február 18-án, szombaton farsangi bált szervezett a Fórum tagjainak és szimpatizánsainak a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

 

 

A hagyományos farsangi mulatságra idén is sokan érkeztek, kicsik és nagyok, idősek és fiatalok egyaránt. Alkalomhoz illően feldíszített terem fogadta az érkezőket, a hangulatot ezen kívül a humoros előadások, a jó zene és a finom farsangi fánk fokozta. A közel kétszáz megjelentet Helene Vodă elnök és Heilmann Norbert alelnök köszöntötte. A kulturális műsor a velencei RMDSZ-körzet Mystic mazsorettcsoportjának bemutatójával kezdődött, majd a 46-os számú óvoda csoportjának táncbemutatójával folytatódott. Az NDF fiataljaiból álló tánccsoport, a Regenbogen a farsanghoz illő vidám, humoros táncot adott elő, majd a tizenhárom éves Carla Marin énekelt, aki visszatérő meghívottja a fórum ünnepségeinek. Énekes előadással kedveskedett a közönségnek Deac Lăcrămioara és Griga Vladimir. a Francisc Hubic Művészeti Iskola tanárnője és tanulója, valamint zongorán játszott Monenci Camelia.

 

Vidám előadások

A jó hangulatot fokozták az interaktív játékok, amelyek a közönség bevonásával valósultak meg, valamint a rövid humoros színpadi jelenetek. A mulatságon különböző háztartási cikkekre lehetett licitálni, de volt tombolahúzás is. A farsangi mulatságon két vidám tánccal lépett fel a palotai néptánccsoport, később pedig az fórum Enzian tánccsoportja csillogtatta meg tánctudását. Farsangról lévén szó nem maradhatott el a jelmezes felvonulás sem. A legötletesebb, legeredetibb jelmezeket díjjal jutalmazták. A kulturális műsor után a Hoffmann zenekar szolgáltatta a muzsikát az estig tartó tánchoz. Mint máshol, úgy a német közösségekben is nagy hagyománya van a farsangnak, ezért fontos ezeknek a tradícióknak a fenntartása és ápolása, mondta el Szántó Ildikó, az NDF vezetőségi bizottságának tagja. Hozzátette: fontos, hogy a fórum tagjainak és szimpatizánsainak összetartozását az ilyen alkalmakon is erősítsék.

 

Nagy Noémi

Címkék: , ,