Hangszerekkel ismerkedtek

Hangszerekkel ismerkedtek
Szülők és gyerekek látogattak el szerdán a nagyváradi Csillagocska Református Zeneóvodába: amint az már hagyomány, az évnek ebben a periódusában nyílt napot szerveznek, első sorban a leendő kiscsoportosoknak és szüleiknek, melynek keretében bemutatják, mit nyújtanak a gyermekeknek ebben az óvodában.


Amint Kecskés Edit óvodavezető elmondta, a délelőtt folyamán mintegy tíz szülő jött el, de amúgy szeptembertől 25 gyereket írattak be. A kicsiket már az udvaron különböző játékokkal fogadták, nagy játékbiciklikkel és játékmotorokkal, kipróbálhatták a mászókát, a hintát, s minden gyerek kapott egy léggömböt is. Bent az épületben pedig szülők és gyerekek a kiscsoportosok termében tartottak közös foglalkozást Szabó Mónika óvónő és Vági Katalin dadus részvételével. Később Benedek Árpád zenetanár, óvodapedagógus is csatlakozott a csoporthoz: a kicsik megismerkedhettek több népi hangszerrel és ki is próbálhattak ezeket, ez láthatóan oldotta a hangulatot, később énekeltek és játszottak.

Amint az óvoda vezetőjétől megtudtuk, itt a napi programok közé tartozik az ének, a zene, a zenés népi gyermekjátékok. Ősztől egyébként egy csoporttal több lesz, mint eddig, s két új óvónő dolgozik majd náluk. Egy kiscsoport, egy közepes csoport és két nagy csoport indul majd szeptember elsejétől. A szülők eldönthetik, hogy rövid vagy hosszú programot szeretnének, a gyerekeket fél nyolctól fogadják és a program 17 óráig tart.