Hangszerbemutó koncert a Futrinka Játszóházban

Hangszerbemutó koncert a Futrinka Játszóházban
Bihar megye – Az elmúlt ősszel kezdődött bemutató koncertsorozat újabb eseményére került sor a napokban az érmihályfalvi Játszóházban. Most a vonósokkal ismerkedtek a helyi diákok.

Az elmúlt héten tartott koncert méltó folytatása volt az ősszel elindított koncertsorozatnak, akkor rézfúvósok mutatkoztak be. Most a vonósok családjával ismerkedhettek meg az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola  diákjai. A koncerten közreműködtek a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola  diákjai, Versánszky Ildikó  tanárnő vezényletével. Elmondásuk szerint az egész „vonós család” képviselve volt: nagymama (cselló), anya (hegedű), apa (brácsa), gyerekek (kicsi hegedűk) – kivételt képzett a nagypapa (nagybőgő), „aki” nem fért be a járműbe.

Folytatás májusban

Interaktív formában zajlott a koncert, aki aktív volt, és tudta a választ a feltett kérdésekre, az jutalmul kiprobálhatta a neki megfelelő méretű hegedűt. A családias hangulatban  zajlott koncert a diákok által is jól ismert Rózsaszín párduc  című rajzfilm zenéjével zárult, de a koncertsorozatnak nincs vége. Folytatására májusban kerül majd sor.

Darabont Alíz zenetanárnő