Hangmesterré válni a Sapientián: meghirdették a 2019-es felvételit

Hangmesterré válni a Sapientián: meghirdették a 2019-es felvételit
Immár negyedik alkalommal szervez felvételit a magyar nyelvű akkreditált hangmester felnőttképzésre a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara, melyre 15 helyet hirdetnek. Az idei évben február 8-áig várják az iratkozókat a hiánypótló jellegű képzésen.

Szakmáját jól végző, komoly elméleti felkészültséggel és gyakorlati tapasztalattal rendelkező hangmesterekre és hangtechnikusokra minden rádió- és tévéműsor közvetítésekor, zenei stúdiófelvétel elkészítésekor, zenei fesztivál és más esemény hangosításakor, valamint filmalkotás megvalósításakor szükség van. Ilyenformán hiánypótló a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara által elindított magyar nyelvű hangmester felnőttképzés, mely rendszerezett körülmények között zajlik, és a munkaerőpiac elvárásai alapján felépített tantervet követ. A havonta két hétvégén tömbösítve megszervezett órákon a jelentkezők számára lehetővé válik a legújabb generációs hangtechnikai eszközök, berendezések használata, hangfelvételi folyamatok megismerése, koncert- és eseményhangosító berendezések telepítése, üzembe helyezése és rendszerré alakítása, illetve más hangrögzítéssel és hangutómunkával kapcsolatos folyamatok elvégzése. A gyakorlati oktatásnak köszönhetően a Sapientia hangmesterisei már a képzés alatt koncerteken, fesztiválokon hangtechnikusként segítenek oktatóik felügyelete mellett, ráadásul a képzés ideje alatt magyarországi és erdélyi szakemberekkel ismerkedhetnek meg, kapcsolataikat és tapasztalataikat gyarapítva.

A két féléves képzésre 15 tandíjas helyet hirdet a Sapientia a 2019-es évben, és február 8-áig lehet jelentkezni, minden hétköznap 9–16 óra között a Kolozsvári Kar épületében (Tordai út 4. szám). A hangmesterire bárki beiratkozhat, aki elvégezte a középiskolát, érettségi oklevél nélkül is lehet jelentkezni. A felvételi vizsga egy motivációs beszélgetés, melyre a jelentkezés lejártát követő hétfőn kerül sor. A képzéssel kapcsolatos részletek, a beiratkozáshoz szükséges iratok listája a kv.sapientia.ro honlapon a Felvételizőknek szóló menüsor Hangmester felnőttképzés pontjánál is megtekinthetőek, érdeklődni az office@kv.sapientia.ro és a contact@aaronfazakas.com e-mail címeken lehet.

Az érdeklődők számára ajánljuk a Hangmester felnőttképzés, Kolozsvár nevű Facebook-oldalon megjelent videót, mely a képzésen készült felvételeket foglalja magába, átfogó képet nyújtva róla: https://www.facebook.com/217704178581510/videos/226218381503629