Hamis engedélyek

Hamis engedélyek
Szerdán reggel 8 órakor a petei határátkelőnél egy Szlovéniában bejegyzett személygépkocsival próbált meg átjutni Magyarországra a 31 éves P. Daria Chişinău-i lakos, aki 12 és 13 éves gyermekével utazott. A határátkelőknél szokásos formalitások során a nő három tartózkodási engedélyt mutatott fel, a vámosok viszont hamar megállapították, hogy azok nem eredetiek.

A további ellenőrzésekből kiderült, hogy P. Daria nem rendelkezik tartózkodási engedéllyel, a felmutatott kártya száma pedig megegyezik egy albán állampolgár számára kibocsátott engedély számával. A két gyermek kártyája nem szerepel az olasz hatóságok nyilvántartásában.

P. Daria azt nyilatkozta a határőröknek, hogy férjéhez szeretett volna eljutni Franciaországba. Majd hozzátette, hogy egy héttel ezelőtt vette ki útlevelét a Moldovai Köztársaság román konzulátusán, ahol egy férfi azt az ajánlatot tette, hogy 3 ezer euróért cserébe szerez neki egy tartózkodási engedélyt, a pénzt pedig akkor kell elküldje, amikor Franciaországban lesz. P. Daria és gyermekei egyébként legálisan jutottak be Romániába. A nő ellen hamisítványok használata miatt indult bűnvádi eljárás, a dokumentumokat lefoglalták a határőrök.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .