Hamis ékszereket forgalmaztak

Hamis ékszereket forgalmaztak
Nagyvárad – A Bihar megyei rendőrség tisztjei négy nagyváradi – városközpontban található – ékszerüzletben is találtak hamisított ékszereket. Több mint 1 kilogramm aranyékszert foglaltak le.

A Bihar megyei rendőrség valamint a Vám- és Pénzügyőrség tisztjei az elmúlt két hónapban fokozott ellenőrzéseket folytattak a megyeszékhely különböző – elsősorban városközpontban található – ékszerüzleteiben. Maguk is meglepődtek az ellenőrzések során tapasztalt törvényellenességek számán, hangzott el egy tegnapi sajtótájékoztatón, melyet Adrian Catalin Bucur a Bihar megyei Rendőrfőkapitányság vezetője, Ioan Brindas és Eugen Boc főparancsnok-helyettesek tartottak. Az ellenőrzések során több mint 1 kilogramm (1115 gramm) hamis ékszert foglaltak le összesen négy üzletből: 27 karkötőt, 29 fülbevalót, 21 gyűrűt, 2 nyakláncot valamint 12 medált.

Büntettek is

Az ékszereket védett márkanevek portékáiként forgalmazták, holott ezeknek – az egyébként valóban aranyékszereknek az ára nem vetekedik a nagy terméknevekéivel. A hamis ékszereket elkobozták és az ékszerüzletek tulajdonosai ellen hamisítványokkal való kereskedés vádjával az 1998/84-es számú törvény 2. bekezdésének 83-as cikkelye értelmében bűntetőeljárást indítottak. A Vám- és Pénzügyőrség  is talált törvényellenességet. Összesen három esetben büntettek, 20 ezer lej értékben. Adrian Catalin Bucur főparancsnok a sajtótájékoztatón elmondta, hogy továbbra is figyelni fogják ezeket az üzleteket és folytatják a hasonló jellegű ellenőrzéseket.

Mészáros Tímea