Hamarosan eldől Iordache sorsa

Hamarosan eldől Iordache sorsa
Meghozta Florin Iordache igazságügyi miniszterrel kapcsolatban döntését, amelyet a csütörtöki kormányülés után jelent be – nyilatkozta Sorin Grindeanu miniszterelnök.

“Ma este vagy holnap reggel beszélni fogok a miniszterrel és a csütörtöki kormányülést követően értesítem önöket, hogy mit döntöttem (…) Én már eldöntöttem” – nyilatkozta Grindeanu szerdán a parlamentben, a bizalmatlansági indítvány elutasítását követően.

A miniszterelnök hozzátette, hogy az Alkotmánybíróság döntésével kapcsolatban szeretne beszélni az igazságügyi miniszterrel, hiszen csütörtökön is várható egy fontos döntés a taláros testület részéről. Grindeanu elmondta, a politikai vezetők egy része is ismertette álláspontját Iordache miniszterrel kapcsolatban, és betervezett beszélgetésük semmiképp sem fogja befolyásolni döntését.

A kormányfő egy újságírói kérdésre, amely szerint megoldást jelentene-e egy független személy kinevezése az igazságügyi tárca élére, azt válaszolta, hogy “jó ötletnek tartja, de lépésről lépésre haladva, szakaszokban kell megoldani a dolgokat”.

www.agerpres.ro