Halott csecsemőt találtak a váradi szeméttelepen

Halott csecsemőt találtak a váradi szeméttelepen
Bihar megye – Július 21-én fél kettőkor értesítették a nagyváradi rendőrséget a szeméttelepről, ahol az ott guberáló romák egy újszülött tetemére bukkantak. 

A helyszínre kiérve először Szentes István telepvezetőt szólaltattuk meg, aki elmondta, hogy a RER köztisztasági vállalat szemeteskocsija hozta be az újszülöttet a szeméttelepre. A kocsi kiürítésekor vették észre a tetemet, kivitték a hulladékhegy szélére és valaki ott állt mellette mindaddig amíg a rendőrség kiérkezett. “Minden tevékenységet leállítottuk a rendőrség érkezéséig” – tette hozzá Szentes István. A helyszínen két rendőr és egy nyomozó már vizsgálták az újszülött holttestét, mely egy darócpokrócba volt csomagolva. A nyomozó elzárkózott attól, hogy információkat adjon, ezért a Tóth Csaba rámpamesterhez fordultunk, őt értesítették ugyanis először a romák. Tóth Csabától tudtuk azt meg, hogy fél kettőkor szóltak neki a hulladéktelepen guberáló romák. “Én éppen lent voltam az irodában, amikor jöttek szólni, hogy megtalálták a gyereket, ők azonosították az autót is, hiszen ők jobban ismerik a szemeteskocsikat mint bárki más. Abból, hogy hol volt a hulladéktesteben a gyermek, meg lehet állapítani, hogy melyik utcában került a szemeteskocsiba a tetem. Annyit tudok, hogy a Rogérius lakóteleprő jött a szemeteskocsi” – árulta el Tóth Csaba, aki elmondta, hogy az az Iveco tipusú szemeteskocsi, amelyikbe az újszülött is belekerült, a szemetet hátulról belapátolja, és egy fuvar alatt kétszer összepréseli a konténer elején lévő tolóajtóval. Ez attól függ, hogy a sofőr mennyi szemetet kell betegyen a kocsiba, folytatta Tóth Csaba. Amikor az összepréselt szemetet kiüríti ez a tipusu szemeteskocsi, a kiürités után tömör dobozformájú alakzat marad a hulladék. Az újszülöttön látszottak a sérülések, a préselés nyomai – tette hozzá Tóth Csaba. Azt nem lehet tudni, hogy élve vagy halva dobták-e ki a szemétbe az újszülöttet, de a rámpavezető szerint már halott lehetett, hiszen másképp talán a szemetesek hamarabb észrevették volna. Tóth Csaba rámpamester végezetül hozzátetete: ezen a telepen most történt először ilyen szörnyűség, de a régi szeméttelepen már megesett ilyesmi, említette. Egyelőre úgy tudjuk, hogy időben megszült gyermek volt az újszülött, de azt még nem sikerült pontosan megállapítani, hogy hány napos volt.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .