Halloween parti volt az Adyban

Halloween parti volt az Adyban
Nagyvárad – Péntek délután az Ady Endre Elméleti Líceum X.C osztálya Halloween partit szervezett a tanintézet dísztermében. Az iskola tíz jelmezbe öltözött diákja versenyzett a leghorrorisztikusabb alaknak járó címért. 

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében megszervezett rendezvényen az iskola ötödikes és tizedikes osztályaiból verbulávolódott tíz diák mérte össze “haláli és rémisztő képességeit”. A bulit rendező X.C. osztály tagjai mindenről gondoskodtak: az  alkalomhoz illően töklámpások díszítették a színpadot, a sarokban levő növényről óriás papírpókok lógtak, a falon pedig egy lepedőbe burkolt szellemalak keltett ijesztő benyomást. A versenyzők bemutatkozásképpen a tanárokból álló zsűri tagjainak kellett rémisztő történeteket mesélniük. Ennek megfelelően többek közt főgonoszokról, lidércekről, hatalmas kígyókról, véres kezű figurákról és undorító banyákról hallgathattak sztorikat a jelenlevők, melyek következtében “pánik lett úrrá” a helységben. A második megmérettetés során a versenyzőknek az előzőleg kiosztott cukorkákból kellett két perc leforgása alatt minél többet begyűjteniük a közönség tagjaitól, természetesen úgy, hogy közben jól rájuk ijesztenek. Míg az  óriási szurkolótáborral rendelkező “Jucus” több mint húsz darab édességgel abszolválta ezt a próbát, addig olyan boszorkány is akadt, aki esetében nullát mutatott volna az eredményjelző tábla, ha történetesen akadt volna ilyen eszköz a teremben.

 

Rosszkor voltál rossz helyen

A harmadik versenyszám halloween témájú verseknek a megírását jelentette három perc leforgása alatt, olyan előre megadott szavaknak az igénybevételével, mint például agyvelő, tejbepapi, gennyes pattanás vagy váladék. Ezután pantomin játék következett: mindegyik versenyzőnek abból a pozicióból kellett bemutasson valamit, amelyet az előtte fellépőtől örökölt. Az utolsó próbatétel a tánc volt, majd ameddig a zsűri meghozta döntését, a Tonio nevű rapper szórakoztatta az egybegyűlteket. Mint kiderült, a legijesztőbb jelmezt illető harmadik díjat Dávid Arnold nyerte, a legrémisztőbb öltözékért járó második helyezést Magyari Réka érdemelte ki, a leghorrorisztikusabb viselért Ladányi Norbertet kiáltották ki győztesnek, a Rosszkor jártál rossz helyen különdíjat pedig Tokos Roland vihette haza. A rendezvény bulival zárult.

 

Ciucur L. Antonius