Halasztottak és választottak a székelyhídi tanácsosok

Csuka József megválasztott alpolgármester szavaz
Csuka József megválasztott alpolgármester szavaz
Bihar megye – Székelyhíd Helyi Tanácsa péntek délelőtt tartott ülésén egyhangúan újra elhalasztotta a döntést a vízhálózat bérbeadásáról, ellenben Csuka József személyében alpolgármestert választott.

 

Székelyhíd képviselő-testülete péntek délelőtt tartotta szeptemberi rendes ülését. Ahhoz képest, amilyen hangulatban zajlott le alig 36 órával korábban a vízhálózat bérbeadásáról tartott 3 órás lakossági fórum (lásd. korábbi cikkünket), ez az alig egy órás gyűlés egy baráti tanácskozás volt. Cservid Levente ülésvezető tanácsos 11 napirendi pontot sorolt elő társainak, akik némi kiegészítéssel el is fogadták azokat. Kisebb szócsata abban alakult ki, hogy az ülést megelőzően kit hogyan, illetve kit hogyan nem értesítettek a szakbizottsági ülésekről, ám ettől eltekintve ment szinte minden, mint a karikacsapás. Elsőként – immár negyedszer – a vízhálózat bérbeadása volt a téma – illetve lett volna, ám Gödér Attila RMDSZ-es tanácsos javaslatára egyhangúan megszavazták, hogy az ügyet újra halasztják…

A lakosság érdekében

Egy terület átminősítése, a lakossági nyilvántartó szerkezeti felépítése, a költségvetés módosítása, kölcsönszerződések – egyik témához sem volt sem hozzászólás, sem kérdés, és a szavazások során is maximum tartózkodást láthattunk. Egy újabb napirendként elhangzott, hogy lehetőség lenne a korábbi Egészségügy-Szociális Központban járóbeteg rendelőket üzemeltetni – ennek kapcsán már heten is szót kértek, mindannyian az ügy fontosságát és a lakosság érdekeinek szem előtt tartását hangsúlyozták, majd meg is szavazták, hogy az előterjesztésnek megfelelően tegyék meg az első lépéseket. Utolsó napirendként az alpolgármester megválasztására kerítettek sort, mintegy két és fél hónappal a Helyi Tanács alakuló ülése után. Jelölés kettő hangzott el: az RMDSZ részéről Csuka József, illetve a PSD részéről Duţă Cristina. A 17-ből 16 tanácsos volt jelen: a 11 RMDSZ-es, a 4 PSD-s, és 1 PNL-s, hiányzott az EMNP 1 tanácsosa. A titkos szavazás után kiderült, hogy Csuka József 12, míg Duţă Cristina 4 voksot kapott, így újra az RMDSZ adja az alpolgármestert Csuka József személyében, aki az elmúlt négy évben is betöltötte a tisztséget.

Rencz Csaba

Címkék: