Halálos munkabaleset Váradon

Halálos munkabaleset Váradon
Életét vesztette egy férfi, egy másik pedig megsérült, amikor rájuk omlott egy fal Nagyváradon. Bontási munkálatokat végeztek épp.

 

Meghalt egy férfi, s kórházba került egy másik, miután rájuk omlott az a téglafal, amelyet éppen bontottak. Nagyváradon, a Bradului utcában történt a munkabaleset. A Lungă utcai kereszteződésnél található területen tevékenykedtek, amikor a tragédia bekövetkezett.

Ők hibáztak?

Hadrian Borcea, a SMURD Bihar megyei vezetője szerint már holtan találták a kiérkező mentők az egyik áldozatot, a túlélő végtagtöréseket és zúzódásokat szenvedett. Az utóbbit kórházban ápolják.

Szemtanúk szerint feltételezhető, hogy a munkások az alapvető munkavédelmi szabályokat sem tartották be. Állítólag semmilyen védőfelszerelést nem viseltek. Ez jelen esetben például azért lett volna fontos, mert a hírek szerint az elhunytnak egyszerűen összetörte az arcát, fejét a rádőlő fal. Ráadásul a falat az alapjától kezdték meg bontani, nem pedig a tetejétől.

A két férfit egyes hírek szerint kifejezetten a fal lebontására alkalmazták. A Bihar megyei Munkaügyi Felügyelőség vizsgálatot indított az ügyben annak kiderítésére, hogy milyen módon történt az alkalmazásuk, illetve valóban megsértették-e a munkavédelmi szabályokat.

Címkék: ,