Halálos közúti baleset Hargita megyében

Akt.:
Fotó: news.ro
Fotó: news.ro
Két személy meghalt és 18-an megsérültek, amikor a kisbusz, amelyben utaztak, felborult az úton. A baleset a Borszéket Gyergyótölgyessel (Tulgheş) összekötő országúton történt. A hatóságok vörös beavatkozási tervet léptettek életbe.

“A felborult kisbuszon húszan utaztak. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint két utas, egy nő és egy férfi életét vesztette, négyen súlyosan, 14-en könnyebben megsérültek” – nyilatkozta a Hargita megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője, Alina Ciubotariu, hozzátéve, hogy a Hargita megyei mentőszolgálat nyolc mentőkocsit, a rohammentő-szolgálat öt mentőt és két, műszaki mentésre szakosodott egységet küldött a helyszínre, Neamţ megyéből újabb három mentő érkezett, Csíkszeredából pedig kiküldtek egy több sérült szállítására alkalmas mentőkocsit is.
Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő azt mondta, az első vizsgálatok szerint a kiszbusz megcsúszott az úton, nekicsapódott egy oszlopnak, majd az oldalára borult.
A beavatkozást nehezítette, hogy a térségben sűrűn havazik.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője elmondta, három sérültet a csíkszeredai, egyet a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba visznek. Mind a négyen mellkasi és koponyasérüléseket szenvedtek, egyikük intubálásra szorult.
További három személyt, köztük egy gyermeket, a maroshévízi kórházban látnak el, de egyelőre nem tudni, hogy be kell-e utalni-e őket vagy sem.

A felborult kisbusz másik 11 utasa kisebb horzsolásokat szenvedett, és egészségi állapotuk felmérése után megtagadták a kórházba utalást. Ők jelenleg a gyergyótölgyesi polgármesteri hivatal székhelyén tartózkodnak, ahol teát, kávét és ennivalót kapnak. Marcel Vancu polgármester szerint szükség esetén el tudják szállásolni őket a környékbeli panziókban.

www.agerpres.ro

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .