Halálos gázolás vonattal, autóval

Tragikus véget ért két személy élete is Bihar megyében az elmúlt napokban. Egyikőjüket vonat gázolta halálra, de volt autós baleset is.

Telefonon értesítették a vasúti rendőrséget augusztus 1-jén arról, hogy holttest fekszik a síneken Érmihályfalva és Érkörtvélyes között. A kiérkező vasúti rendőrök, valamint a nyomozók és a kriminalisták azt állapították meg kezdetben, hogy egy 20–25 év körüli férfiról van szó, akit vélhetően halálra gázolt a vonat. A szakértői vélemények hétfőre lettek meg, ezek megerősítették ezt, és pontosították az adatokat. Eszerint a 22 éves mihályfalvi G. J. az áldozat. Holttestét a mihályfalvi halottasházba szállították. Hogy balesetben halt meg, az biztos, de hogy pontosan miként került a sínekre, azt még vizsgálják a nyomozók. Annyit már megállapítottak, hogy a gázoló vonat meg sem állt, a mozdonyvezetőnek valószínűleg nem tűnt fel az eset – vagy ahogy a rendőrség közleményében fogalmazott: „a vasúti forgalmat nem zavarta meg az eset”.
 
Elütötték
 
Előző nap egyébként közúti gázolás okozott halált. Nagybáród külterületén az 1-es főúton 21.40 óra körül haladt járművével a 42 éves nagyváradi C. M. F. Épp előtte akart szabálytalanul átkelni az úton egy kisbáródi lakos, amikor elütötte az autó. Az 55 éves A. D. a helyszínen meghalt. Az eljárás folytatódik az eset pontos körülményeinek feltárása céljából.