Halálos balesetek szentestén

A december 24-e csendesen indult, súlyos esetek nélkül, az este és az éjszaka azonban komolyan próbára tette a Bihar megyei gyorsmentőket, három személy életét vesztette, mások állapota életveszélyes.

Dr. Béres Zsolt, aki november elejétől átvette a gyorsmentő szolgálatnak (SMURD), valamint a Megyei Kórház sürgősségi osztályának a vezetését, miután dr. Hadrian Borcea a kórház orvosi igazgatói tisztségét kapta meg, lapunk kérdésére elmondta: 24-én este két halálos közlekedési baleset történt, továbbá egy harmadik is, melynek áldozata súlyos sérüléseket szenvedett. Ezekről részleteket Alina Dinu rendőrségi szóvivőtől tudtunk meg.

Gázolások

Kedden 17.40-kor, miközben egy Bihar megyében bejegyzett autóbuszt vezetett Szentmártonban, a 39 éves miklóirtási T.C. Elütötte L.V. 64 éves szentmártoni férfit, aki az úttesten tartózkodott. L.V. azonnal belehalt sérüléseibe. Alig húsz perccel később, Alsólugason, a 25 éves, báródsomosi B.O.C. haszonjárművével halálra gázolta a helybéli, 85 éves P.P.-t, aki tiltott helyen kelt át, anélkül, hogy körülnézett volna. Az idős férfi ugyancsak életét vesztette a baleset helyszínén. A vizsgálatok folyamatban vannak. Három órán belül, 20.50-kor, Tarjánban, a 43 éves K.L.I., miközben egy bukarestben bejegyzett autóbuszt vezetett, elgázolta a 27 éves, szintén helybéli S.Z.J.-t, aki ugyancsak tiltott helyen próbált átkelni és nem nézett körül. A fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett.

A súlyos, illetve halálos esetek nem értek véget: az éjszaka folyamán egy 50 és 60 év közötti hölgy infarktuson esett át és életét vesztette, miközben az angiográffal próbálták kinyitni a koszorúereit, egy ugyancsak középkorú férfi esetében viszont az infarktust követő beavatkozás sikeres volt, ő érdeklődésünkkor a megyei kórház intenzív terápiás osztályán volt.

Fenyegetőztek

Négy öngyilkossági kísérlet is történt aznap éjjel: egy 35 év körüli, váradi nő gyógyszereket vett be, gyomormosást hajtottak végre rajta, majd beutalták a pszichiátriára. Egy Margitta környéki, huszonéves hölgy antibiotikumokkal próbált öngyilkosságot elkövetni, őt a margittai kórházba utalták, állapota jó. Egy harminc év körüli, nagyváradi nő fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz, de végül ő maga hívta ki a rendőröket, akik megakadályozták, hogy kárt tegyen magában, egy ugyancsak nagyváradi férfi pedig a lépcsőházuk előtt fenyegetőzött, hogy felakasztja magát. A szomszédok hívták ki a rendőröket, akiknek sikerült idejében közbelépniük.

Karácsony első napja nem tért el a megszokottól és a csütörtöki nap is csendesnek ígérkezett, történt ugyan egy baleset Biharban, azonban súlyos sérülés nem történt, mondta a SMURD vezetője.

Neumann Andrea

Címkék: , ,