Halálos baleset Értarcsánál

Halálos baleset Értarcsánál
Egy 35 éves férfi meghalt, két személy súlyos, kettő pedig könnyebb sérüléseket szenvedett abban a balesetben, mely szerda reggel történt Értarcsa határában.

 

 

 

Rövid időn belül két halálos baleset is történt Értarcsa körzetében. Mintegy két hete a település Érmihályfalva felőli kijáratától pár száz méterre borult árokba egy kisbusz, most – szerda reggel – pedig a település ellenkező oldali kijáratánál. A helyszínen, a roncs közelében szétszóródott bőröndöket, személyes holmikat láttunk, a hátsú ajtón egy kerékpár kormánya kandikált ki. A letakart holttest a roncstól karnyújtásnyira feküdt még az árokparton. A ponyva alól kinyújtott karja látszott ki, benne még infúziós cső – bizonyítáka annak, hogy életéért még kűzdöttek a mentősök.

 

Túlterhelt kisbusz

 

Helyi lakosoktól megtudtuk, a kora reggeli órákban történt a baleset, a mentéshez majdnem tucatnyi mentőautó érkezett. Mindezt megerősítette Dorin Sava, a Bihar megyei Közlekedésrendészet parancsnoka is. Elmondta: a németországi ideiglenes rendszámmal ellátott Mercedes tipusú, fehér színű kisbusz a benne talált okmányok szerint Hamburgból indult Romániába. A magyar-román határ Érmihályfalvánál lépte át. Az utasok egy része Beszterce-Naszód megyei, a többiek Konstanca megyeiek, a gépjármű 33 éves sofőrje, B.L. is medgidiai illetőségű. A 8+1 személyes buszban 11+1 személy tartózkodott, amikor reggel 6.30 óra táján áthaladtak Értarcsán.

 

Az árokban landolt

 

Vélhetően a sofőr fáradsága és a nem megfelelő sebesség is hozzájárult ahhoz, hogy a település kijáratánál lévő úgynevezett lassító szigetet nem tudta rendesen kikerülni, és a rendőrségi feltételezés szerint annak magassított szegélye “megdobta” a járművet, mely több pördülés után a lassítótól nem messze, az út alatt is átfolyó csermely mély medrében landolt fejjel lefelé. Egy személy a helyszínen életét vesztette, a két súlyos sérült egyike maga a sofőr. A rendőrparancsnok szerint a többi utas csak könnyebb sérülést szenvedett, sőt, olyanok is vannak, akik nem is szorulnak orvosi ellátásra. Dorin Sava hozzátette: felépülése esetén a sofőr 5 és 7 év közötti börtönbüntetést is kaphat.

Rencz CsabaA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .