Halálos baleset a váradi körgyűrűn

Akt.:
Fotó: bihon.ro
Fotó: bihon.ro
Halálos baleset történt január 6-án, szerda délután 14 óra körül a váradi körgyűrűn. A rendőrség információi szerint a balesetben három gépjármű volt érintett: egy haszongépjármű, egy személygépjármű és egy pótkocsi nélküli nyergesvontató.

A baleset az Ogorului utcán, a Rulikowski városi temető környékén történt. A helyszínre kiszálltak a tűzoltók és a rohammentők. A balesetben négy személy volt érintett, ketten közülük a helyszínen életüket vesztették. Mindkét férfi a személygépjárműben utazott, a másik két személy – a nyergesvontató és a haszongépjármű sofőrjének – állapotát a mentőorvosok felmérték: a vizsgálatokból kiderült, hogy nem sérültek meg, egyikőjüket sem szállították korházba.

Még nem tudni a baleset pontos körülményeit, feltehetőleg a Nufarul negyed felől az Aradi út felé haladó olasz rendszámú személygépkocsi vezetője a vizes úton elvesztette uralmát a gépjármű felett, áttért a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő teherautóval, majd a haszongépjárművel.

A szemtanúk szerint a személygépkocsi nagy sebességgel haladt, az ütközés előtt pedig többször is előzött. A személyautóban utazó áldozatok holttesteit a tűzoltók vágták ki a roncsból. A gépkocsi motorja kiszakadt és az út menti rétre esett, a három gépjármű darabjai szerteszóródtak. A baleset helyszínére több rendőri egység is kiszállt, a forgalom nehezen haladt egy sávon, a feltorlódott autók sora több kilométeres volt.