Halálos baleset a nagyváradi körgyűrűn

Halálos baleset a nagyváradi körgyűrűn
Súlyos baleset történt csütörtök délelőtt fél 12 körül a nagyváradi körgyűrűn a Rulikowski városi temető közelében: frontálisan ütközött össze két személygépkocsi.

A balesetet az okozta, hogy egy 18 éves köröskisjenői fiatal nő az időjárási viszonyokhoz képest (az úttest csúszós, vizes volt) túl gyorsan vezetett, elvesztette az uralmat a jármű felett, és átsodródott a szembe jövő sávba, frontálisan ütközve egy BMW X5 személygépkocsival, amelyet egy 30 éves, Máramaros megyei nő vezetett. A Renault Clio személygépkocsit vezető fiatal a helyszínen belehalt a sérüléseibe, a mellette ülő, szintén 18 éves lány beszorult a roncsok közé. A BMW személyautóban is ült egy utas, aki szintén megsérült, egy 76 éves élesdi férfi. Sajtóinformációk szerint a BMW-t vezető nő áldott állapotban van. A három túlélőt kórházba szállították.

Az ütközést követően több tíz méteres körzetben lehetett találni széttört járműdarabokat az úttesten. A helyszínre érkezett a rendőrség, a gyorsmentők és a katasztrófavédelmi felügyelőség is. Az Ogorului utcán egy időre leállították a forgalmat a mentési akció és a nyomozás miatt, 13 órakor újból lehetett közlekedni a körgyűrűn.