Halálcsoportban a románok

Múlt héten szombaton Bécsben megtartották a 2010-es férfi kézilabda Eb selejtezőinek csoportbeosztását. A magyar csapat Horvátországgal, Szlovákiával, Görögországgal és Finnországgal került egy csoportba.

Az első két helyezett kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra. A selejtezősorozat az idén októberben veszi kezdetét. A csoport favoritja az olimpiai bajnok és Eb-ezüstérmes Horvátország, míg a magyarok valószínűleg a szlovákokkal fognak megküzdeni a második helyért. Románia az akár „halálcsoportnak” is nevezhető első számúba került, ahol Lengyelország, Svédország, Montenegró, Törökország és Grúzia lesz az ellenfele.

A női kézilabdázók Bajnokok Ligája elődöntőjében a Győri Audi ETO idegenben tudott nyerni a Zvezda Zvenyigorod elleni első mérkőzésén 25–23-ra. A kisalföldi csapatban remek teljesítményt nyújtott a Bradeanu–Vérten–Mravikova–Pálinger kvartett, így a győriek kiválóan oldották meg a sérült Göbicz hiányát. A másik ágon az osztrák bajnok Hypo-NÖ 31–28-ra kapott ki a Lada Togliatti otthonában.