ERDON Helyi hírek

2017.02.12. 17:46

Több pénz megyei utakra

Nagyváradon kisebbségi tanügyi központot létesítenek, és több pénzt juttatnak a Bihar megyei utak karbantartására, jelentette be Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei elnöke.

Nagyváradon kisebbségi tanügyi központot létesítenek, és több pénzt juttatnak a Bihar megyei utak karbantartására, jelentette be Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei elnöke.

Pénteken a váradi városháza nagytermében zajlott le a Bihar megyei RMDSZ megyei választmányi ülése, amelynek első napirendi pontjaként Cseke Attila, a szervezet megyei elnöke tartott politikai beszámolót. Leszögezte, hogy az RMDSZ arra kapott megbízatást, hogy a kisebbségi jogok tekintetében eredményeket érjen el, és hogy a magyar közösségeket tudja fejleszteni elsősorban infrastrukturális beruházások által. E célok elérésének fontos eszköze a kormánnyal való parlamenti együttműködés. Eddig a költségvetés kidolgozásáról konzultált a kormány az RMDSZ-szel, és ennek egyik fontos eredménye az lett, hogy egymillió lejjel több pénzt utaltak vissza a Bihar megyei utak fejlesztésére, mint amennyit a kormány eredetileg beterjesztett erre a célra. Ugyancsak e konzultáció eredménye az, hogy Nagyváradon létesítenek egy kisebbségi tanügyi továbbképző központot, amelyre az idén kétmillió lejt irányoztak elő a központi költségvetésből. Cseke Attila hangsúlyozta, hogy az RMDSZ-t a parlamenti együttműködés nem kötelezi arra, hogy megszavazza azokat a kormány által előterjesztett tervezeteket, amelyekről előzőleg nem voltak konzultációk, így a szövetségnek a Büntető törvénykönyv-módosításokat sem kellett megszavaznia, de amúgy sem szavazta volna meg azokat.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!