Halak (II. 21. – III. 20.)

Akt.:
Halak (II. 21. – III. 20.)
2015. március 10. – Ha mostanában adódtak kisebb súrlódások Ön és kedvese között, ne halogassa tovább a tisztázó beszélgetést! Derítsék ki, mi a valódi oka a feszültségeknek!

Egy kis mitológia…:
Neptunusz a római tengeristenről kapta a nevét, a görög mondavilágban Poszeidón hasonlít alakjához. A tenger istene folyamatosan változtatja az alakját, természetétől idegen az egyértelműség. Poszeidon Szaturnusz gyermeke, akit születése után rögtön lenyelt apja, de Zeusz megmentette Poszeidon, és testvérei Hesztia, Héra, Demeter, és Hádész életét.

A halak jellem:
A halak jegyűek jellemét éppolyan megfoghatatlannak tartják, mint a tenger alakját. Gazdag fantáziájú, együttérző, befolyásolható és alkalmazkodó jellem. Menekül minden korlátozottság, minden szembesülés ellen, legszívesebben végig álmodozná az életét, ezért a mindennapokkal és a gyakorlati élettel komoly nehézségei vannak. Gyakran előre megérzi az eseményeket, nagyszerű az intuíciója. Hajlamos illúziókba ringatni magát, akár az önbecsapás szintjéig is. Kitűnő zenei érzéke lehet. A konfliktusokat inkább kerüli, mert nehezen tudja megvédeni magát. Áldozatkész jellem, a szeretteiért mindent megtenne.

A halak a szerelemben:
Sokat foglalkozik az érzelmeivel, nagyon szentimentális típus. Együttérző természete miatt hajlamos átvenni mások érzelmeit is. Meglehetősen könnyen elcsábítható, de nem azért, mert csélcsap természetű, hanem mert olykor sajnálatból, együttérzésből nem akar visszautasítani másokat. Egyáltalán nem céltudatos, sem az életben, sem a kapcsolataiban, de nagyon mélyérzésű, és nem akar senkit sem megbántani.

A halak és az állatok: az egysejtűek, a legtöbb halfajta, a medúza, és a vízi madarak tartoznak ide.

A halak és az autók: a hajó illik ehhez a jegyhez leginkább. Ha tehetné a vízen vagy a vízben közlekedne, de legalábbis vízparton… Nem túl figyelmes az utakon, jobb ha nem hallgat zenét útközben, mert gondolatban hajlamos elkalandozni.

A halak és a vacsora: Az enyhe ízeket kedveli, és általában nagyon szeret inni. Bármilyen különleges teának fog örülni, mert szeret sokat inni.

A halak színei: a víz színei, tengerzöld

A halak testrészei: lábfej, talp

A halak otthona: egymásba olvadó terek és formák, otthonos bútorok fogadják a látogatót.

A halak jelmondata: “Olyan vagyok mint egy szűrő. Érzelmek folynak át rajtam.”