Haladnak a restaurálással

Haladnak a restaurálással
A napokban leszerelték az állványzatok egy részét és így láthatókká váltak a nagyváradi Fekete Sas passzázs restaurált falfestményei.

A passzázs felújítása tavaly májusban kezdődött el, a munkálatokat a szalárdi Constructorul cég végezte. Amint nemrég Mircea Mălan alpolgármester nyilatkozta, a restaurálás során eltávolították az egymásra rakódott vakolatrétegeket, míg elértek az eredetihez, hogy a felújítás minél korhűbb legyen. A 820 ezer euró értékű, helyi költségvetésből finanszírozott projekt során a falakat, a nyílászárókat, valamint a tetővázat újítják fel. Bár az eredeti terv szerint mindez öt hónapot kellett volna igénybe vegyen, a határidő eltolódott, mivel, miután láthatóvá váltak az eredeti faldíszítések, szakértői vizsgálat nyomán dőlt el a restaurálás módozata.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .