Hajnalig tartó farsangi bál

Hajnalig tartó farsangi bál
Nagyvárad – Szombat este nagy sikerű farsangi bált rendezett az Ady Endre Kulturális Központban az RMDSZ nagyvárad-olaszi alapszervezete. A nyitótánc a palotás volt, majd musicalek is felcsendültek.

 

 

Több mint kétszáz személy vett részt azon a nagy sikerű farsangi bálon, melyet az RMDSZ nagyvárad-olaszi alapszervezete rendezett az Ady Endre Kulturális Központban. A hölgyek és urak az alkalomhoz illő elegáns viseletet öltöttek magukra, az ízlésesen feldíszített asztalok pedig tovább fokozták az esemény ünnepi jellegét. Az est háziasszonyának- Kecse Gabriella várad-olaszi RMDSZ-elnöknek-, illetve házigazdájának- Delorean Gyula önkormányzati képviselőnek- mindenkihez volt egy-két kedves mondata, később pedig hivatalos formában is köszöntötték a társaságot. A bál díszvendégei a mozgássérültek és az autisták egyesületének tagjai, vezetői voltak. Amíg az érkezők elhelyezkedtek, illetve váltottak néhány szót egymással, Szőcs Lőrincz (hegedű), Márkus Zoltán (billentyűk) és Csepei Róbert (ének) biztosították a zenei aláfestést. Ahogyan egy rangos bálhoz illik, a nyitótánc a palotás volt, melyet ezúttal is az Ady Endre Középiskola tánccsoportja adott elő, Buna Boglárka tanárnő felkészítésében, így a színvonal borítékolható volt, és ahogyan várható volt, fiatalok nem okoztak csalódást.

A rendezvény fővédnöke, Biró Rozália alpolgármester beszédében azt emelte ki: a gazdasági nehézségek és mindennapi gondok közepette mennyire fontosak az ehhez hasonló közösségi összejövetelek, ahol egymás megbecsüléséről is tanúbizonyságot tehetünk, a szülőföldünkön.

 

Zenevonat

 

A köszöntő után az első keringőt az alpolgármesternő járta a férjével, majd benépesült a táncparkett. Molnár Júlia színművésznő is csatlakozott a fellépőkhöz, a Szigligeti Színház tagjaiből verbuválódott Bohém Band pedig akkor vált teljessé, amikor a Mágnes Miska-előadásról érkező Kiss Csaba is mikrofont ragadott. Nem jött egyedül: Pitz Melinda színművésznőt is magával hozta, akivel közösen musical slágereket énekeltek, egyebek mellett a Romeó és Juliából, A padlásból, a Jézus Krisztus Szupersztárból és a Mozart!-ból. Többen a közönség soraiból is bekapcsolódtak a produkciókba. A jól megérdemelt tapsok után tovább folytatódott a tánc, illetve akik akartak, válogathattak a hidegtálak és a melegételek kinálattak. Közben hajnalig szóltak a muzsika hangjai, a pop, rock, operett és magyar nóta slágerek, és zakatolt a zenevonat.

 

Ciucur Losonczi Antonius