Hajnali jégeső a nyári napfordulón

Hajnali jégeső a nyári napfordulón
Valóságos égi háború csapott le kedden kora reggel Érmihályfalvára: hat óra előtt nem sokkal óriási vihar és felhőszakadás kíséretében jégeső zúdult a városra.

Az ítéletidő sokakat az utcán talált, hiszen ebben az időpontban több helyi gyárba, munkahelyre mennek az alkalmazottak. Személyautók, buszok szélvédőjén, lakóházak ablakain dübörgött a jég, melynek darabjai borsószemtől a dió nagyságáig váltakozó méretűek voltak. A víz elvadult folyókhoz hasonlatossá változtatta az utcákat, az úttesteket, a jég ablaküvegeket tört be, gyümölcsfákról verte le a termést. A jeges tombolás mintegy öt percig tartott (bár óráknak tűnt), az eső több-kevesebb intenzitással tovább tartott. Hogy mennyi kárt okozott a jég (például a mezőgazdasági területeken is), az később derül ki.

Rencz Csaba0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter