Hajdúhét 2017 Nagyszalontán

Hajdúhét 2017 Nagyszalontán
Tartalmas programokkal várják az érdeklődőket szeptember 18–23. között a nagyszalontai Hajdúhétre. A hétfőtől szombatig tartó eseménysorozat részletes programját közöljük az alábbiakban.

Szeptember 18., hétfő: Sportnap. A nagyszalontai RMDSZ szervezésében 13 órától a piactéren mérhetik össze tudásukat mindazok a sportkedvelő gyerekek és felnőttek, akik szívesen próbára tennék jártasságukat a következő versenyszámokban: BMX, görkorcsolya, penny-board-gördeszka. A jelentkezők két korcsoportban versenyezhetnek majd, külön kategóriában a 12 éven aluliak és külön a 12 éven felüliek. A versenyszámokra jelentkezni lehet Kiri Norbertnél, facebook privát üzenetben, valamint a 0743/976–074-es telefonszámon. Jelentkezési határidő: szeptember 15.

Szeptember 19., kedd: Egészségnap. Helyszín: Magyar Ház. 13.00: Megnyitó. 13.15: Bemutatkozik az Eleki Életmódközpont. 14.00: Egészségeset finoman. Ételkóstolás, ételkészítési tanácsok. 15.00: A szívinfarktus megelőzése saját kezünkben van. 16.15: Frissítő torna. 16.45: Merre tart világunk? Egészségünk és környezetünk összefüggései. Ingyenes egészségügyi állapotfelmérés: testzsír- és vérnyomásmérés, tüdőkapacitás- és szívműködés-vizsgálat, egészségéletkor-számítás, életmód-tanácsadás, hát-, váll- és nyakmasszázs. Előadók az Eleki Életmódközpont munkatársai.

Szeptember 20., szerda: Kádár Annamária előadása: Önbecsülés és küzdőképesség megalapozása gyermekkorban. Helyszín: Magyar Ház. Időpont: 18 óra. Az előadás ismertetője: „(…) Önbecsülésünkre a legjelentősebb hatásuk a gyermekkori élményeknek van, ezek alapozzák meg, vagy éppen ássák alá azt. Mivel egy gyermek még nem tudja mérlegelni, megszűrni az őt ért hatásokat, mindent belsővé tesz, amit megtapasztal. Ha ekkor jó és erős alapokat kap, akkor értékes emberként tekint majd magára, és nem fogja könnyen feladni a küzdelmet. Amennyiben azonban az alapok hiányoznak, felnőttként számos esetben kiszolgáltatottá válhat, és megalkudhat méltatlan helyzetekkel is, mert nem tudja elhinni magáról, hogy jobbat érdemel. (…)”

Szeptember 21., csütörtök: Könyvbemutató és díjátadás. Helyszín: Magyar Ház. Időpont: 18 óra. Áder János köztársasági elnök Nagyszalonta, Nagyvárad és Debrecen együttműködése révén felterjesztette Dánielisz Endrét, városunk díszpolgárát, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt díjra, melynek átadására Mile Lajos kolozsvári főkonzul közreműködésével kerül sor. A díjátadás után könyvbemutatóval folytatódik a program. Az érdeklődők megismerhetik Dánielisz Endre: Közkinccsé lett a teljes Arany-életmű című kötetét.

Szeptember 22., péntek: Színházi est a Hajdúhéten. Az elmúlt évekhez hasonlóan közkívánatra természetesen az idei Hajdúhéten is lesz színházi est, melynek során egy újabb nagyszerű darabot láthatnak majd az érdeklődők. Szeptember 22-én, pénteken 19 órától a Zilahy Lajos Művelődési Házban az Anconai szerelmesek című kétrészes zenés komédia elevenedik meg a színpadon, a Kalocsai Színház ismert művészeinek az előadásában. A színházi estre helyre szóló belépő igényelhető a Magyar Ház titkárságán a lenti nézőtérre, valamint a Zilahy Lajos Művelődési Házban a karzatokra.

Szeptember 23., szombat: 12.00: Kezdődik a kolbászkészítés a kultúrházban, az udvaron pedig szórakoztató programok várják a közönséget! Sztár-műsorvezető: Erdei Zsolt! 16.00: Varga Kinga mulatós koncert; 16.45: Toldi néptánccsoport; 17.00: Kolbászkészítő verseny eredményhirdetése; 18.15: Árpádi néptánccsoport; 18.30: Farcas Johanna és Fenesi Alexandra koncert; 19.00: Arny Dance Táncstúdió; 19.15: Infinity Dance Egyesület; 19.30: Happy Gang koncert; 20.30: Tombolasorsolás; 20.50: Insect lemezbemutató koncert; 22.00: Szalonta Sound. Minőségi hangerő, lézershow, rengeteg látványelem. A lemezjátszóknál Dj Lóránd aka Soleed sonic, Zozo & Kossy, valamint Dsession.