Hajdú-Bihar

2008.02.05. 13:28

Szükség van-e ennyi diplomásra?

<p>Debrecen - Mai körkérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, a járókelők szerint szükség van-e ma Magyarországon ennyi diplomásra. A válaszok megoszlanak. <DIA alt="Diplomások 2008.02.05." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Diplom_sok_2008_02_05_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Diplomások 2008.02.05." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/megk%C3%A9rdezt%C3%BCk%20diploma_%20DI.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Ez a inkább a látókör-szélesítés szempontjából fontos. Diplomára a széles látókör miatt van inkább szükség, önmagában nem ér semmit. Elsősorban általános síkon hozott ismeteteket. Én is ennek a típusú képzésnek a híve vagyok, ne ássunk mélyre egyből.
László Béla
vállalkozó

Diplomásokra szükség van, csak munkahely nincs, inkább az kellene több. Nekem van állásom, de a feleségemnek nincs. Egyébként diplomával is lehet ma már talicskát tolni, én is ismerek diplomás munkanélkülit. Érettségivel ma már nem sok mindenre elég.
Szarka Imre
villanyszerelő

Háromszor-négyszer annyi embert vesznek fel ma bizonyos szakokra. Magam is főiskolás vagyok, a Tanárképzőre járok, de szerintem nincs szükség ennyi diplomásra. Azt látom, hogy felesleges, lassan már több diplomás lesz, mint gyerek.
Bereczki István
hallgató

Sok diplomás van, és lesz is a közeljövőben. Ezzel szemben egyre kevesebb a szakmunkás; látom pedig, hogy sok helyen keresik őket. Az egyetemeken, főiskolákon manapság a programozó és a közgazdász a legnépszerűbb, mondhatom, hogy túlképzés van belőlük.
Oláh László
hallgató

Nem igazán tudom megmondani, szükség van-e ennyi diplomásra. A lányom is épp most jár egyetemre. Nem is a számukkal van a baj, hanem azzal, hogy nincs elegendő munkalehetőség számukra sem.
Farkas Lajosné
gyógymasszőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!