Hajdú-Bihar

2008.02.21. 13:20

Citera, tánc, ízek a Megyei Könyvtárban

<p>Debrecen – Derecske a vendége ma a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár rendezvénysorozatának, a Megyejárásnak.&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Derecske%20bemutatkozik_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Derecskei%20%C3%A9telek_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/derecske/cn/haon-news-hbn_01-20080221-124632"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Derecske [.pdf - 76KB]<br /> </B></A></p>

Dübögött a padló a tánclépések alatt, a citera hangja és a telt férfihangok betöltötték a könyvtár óriási épületét.

A nap nyitásaként Szilágyi Irén, a könyvtár igazgatója elmondta, a rendezvénysorozat célja, hogy a debreceniek megismerjék megyénk településeit, valamint, a meghívottak otthon érezzék magukat az új könyvtárépületben.
– Az értéket teremtő emberek és a derecskei specialitások bemutatása az elsődleges célunk. Mindezt tárgyakkal, dallamokkal, tánclépésekkel, gasztronómiával tesszük – mondta Bakó István, Derecske polgármestere.
A könyvtár épületében egész nap folyamatos műsorok és foglalkozások vannak. Néptáncbemutatók mellett kézműves játszóházzal, farsangi műsorral, helytörténeti előadással szórakoztatja a bihari város a látogatókat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!