Hajdú-Bihar

2007.11.21. 09:44

Helyzetjelentés a vasútállomásról

<p>Debrecen – Ürességtől kongó vasútállomáson járt ma reggel a HAON munkatársa. A váróteremben csupán egy iskoláscsoport és néhány hajléktalan lézengett. <dia width="850" height="630" alt="Sztrájk a Nagyállomáson 2007.11.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Sztr_jk_a_Nagy_llom_son_2007_11_19_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Sztrájk a Nagyállomáson 2007.11.19." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/sztrajk_nagyallomas.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" />&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/helyzetjelentes-a-vasutallomasrol/cn/haon-news-hbn_01-20071121-102701"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Vasúti térkép [pdf - 112KB]</B></A></A></p>

Ürességtől kongó vasútállomáson járt ma reggel a Napló munkatársa. A váróteremben csupán egy iskoláscsoport és néhány hajléktalan lézengett. A második emeleten nagyobb volt az élet. Öltözőket takarítottak, ablakkeretet festettek. A folyosón lézengő sztrájkolókat kikerülve jutottunk be a szakszervezeti irodába. Suszter Csaba a Vasutasok Szakszervezetének debreceni területi vezetője szerint holnap reggelig kell várnunk a menetrend helyreállására. Mint elmondta a vasutasok a szárnyvonalak megszűnése ellen tiltakoznak.

Debrecenben az állomány 95 százaléka sztrájkol. A maradék 5 százalék nem tagja a szakszervezetnek, nyugdíjazás előtt áll, vagy egyszerűen a munkáját félti. Suszter Csaba elmondása szerint a vasutasok nem szerették volna beszüntetni a munkát. Reméli, hogy ma már sikerül érdemben tárgyalniuk. Ám ha rövid időn belül nem jutunk dűlőre, ismét sztrájkolni kényszerülünk, de akkor már nem csak hat órára – mondta el a NaplónakSuszter Csaba.

Megyénkben a Sáránd – Létavértes, Püspökladány- Tiszafüred, Óhatpusztakócs - Tiszalök szárnyvonalak megszüntetését tervezik, ami 120 kilométernyi kiesést jelent. Az országban a vonalak 25 százalékán szűnne meg a kötöttpályás közlekedés, amitől a döntéshozók ötmilliárd forint megtakarítást remélnek – teszi a szakszervezet debreceni képviseletének vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!