Hajdú-Bihar

2007.10.23. 13:10

Vidám hangulatú találkozó

<p>Vámospércs - Leginkább, mint emberre voltak kíváncsiak a gyerekek a Nógrádi Gábor íróval való találkozón.</p>

Az ifjúság nyelvén jól értő, s író,- egyébiránt fél tucatnál is több film forgatókönyírója - a Méliusz Könyvtár jóvoltából valamint a helyi művelődési ház és könyvtár meghívására látogatott el a közelmúltban a hajdúvárosba.

A nemrégiben avatott szép, új iskola könyvtárába invitálták a - népművelő és újságíró képesítéssel is rendelkező - vendéget a szervezők – nem kis büszkeséggel mutatva az modern bibliotékát.

Milyen volt a gyerekkora? Melyik volt a kedvenc tantárgya? Melyiket utálta? Hány gyereke van, s mivel foglalkoznak? Özönlöttek a kérdések az író felé, aki kiváló humorérzékkel, s csodálatos diplomáciai érzékkel csempészte be válaszaiba a tanító-nevelő gondolatokat. Indirrekt módon hívta fel a figyelmet az olvasás fontosságára.

Előbb alakuljon ki a saját kép egy történetről, azután célszerű filmen is megnézni – javasolta a népszerű publicista a gyerekeknek, akik láthatóan nagyon élvezték az őszi gyermekkönynapok apropóján szervezett programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!