Hagyományteremtő farsangi bál Érkörtvélyesen

Hagyományteremtő farsangi bál Érkörtvélyesen
Bihar megye – A régi hagyományok felelevenítése és ápolása céljával a helyi RMDSZ-szervezet farsangi bált rendezett az elmúlt szombaton Érkörtvélyresen. Megtartották a jelmezek felvonulását is.

 

 

Az érkörtvélyesi bálra érkezőket farsangi fánkkal várták a helyi kultúrház bejáratánál (Molnár Erzsébetnek és Szalai Ilonának köszönhetően), Kiss Zoltán RMDSZ-elnök pedig elmondta: céljuk a farsangi hagyományok felelevenítése és ápolása, és nem utolsó sorban az, hogy szórakozási lehetőséget teremtsenek a közösségnek. A bált Cseke Attila szenátor irodavezetőjének, Horváth Bélának, illetve az helyi RMDSZ-elnöknek a beszéde nyitotta meg, majd következett a nyitó tánc. Elsőként a fiatalok Kultúrcsoport nevű csapatának néptáncát lehetett megtekinteni, majd a Best of Dance és a Silver Dance tánccsoportok következtek. Ahogyan az illik egy farsangi bálhoz, nem maradt el a jelmezek bemutatása sem, annak ellenére, hogy sajnos kevesen öltöttek álruhát.

 

Ezentúl évente

 

Ezen kevesek között volt egy fiatal Pandamaci (Nica Sebastian) is, aki a korábbi sok ugrándozástól úgy elfáradt, hogy a bemutatóra elaludt, így ő már nem látta, a mikor a Vasorrú Bába (Kovács Ildikó) seprűjével megtáncoltatta az egybegyűlteket. Egy vállalkozó kedvű kéményseprő (Szalai Ruben) rögtön reklámot is csinált magának, szórólapokon hirdetve: szívesen felkeres fiatal háziasszonyokat, és kis kéménykotrásra… „Színes” egyéniségükkel két bohóc – Pop Krisztián és Szalai Klaudia – is emelte az est hangulatát. A vendégserek nagy tapssal értékelte a jelmezeket, miközben az RMDSZ-elnök ajándékokat adott át a versenyzőknek. A mulatság hajnalig tartott, a zenét a Koktél Trió szolgáltatta. Kiss Zoltán megígérte: ezután minden évben megrendezik a farsangi bált Érkörtvélyesen.