Hagyományt teremteni

Január 22-e a Magyar Kultúra napja.  1823 –ban e napon írta meg Kölcsey Ferenc a Himnuszt, amely a nemzet imádsága lett.

1989 óta országszerte, egyre több helyen tartanak műsorokkal egybekötött megemlékezéseket az ünnep tiszteletére. A legkisebb hajdúvárosban 21-én szombaton 15 órakor kezdődik a Magyar Kultúra Napja 2006 ünnepség, amelyből hagyományt szeretne teremteni az önkormányzat és a  művelődési ház. A rendezvényen Fagyal Barna polgármester köszönti a vendégeket, majd Juhászné Lévai Katalin a Megyei Közgyűlés elnöke tart ünnepi beszédet.

 A műsor további részében a debreceni Ady Endre Gimnázium drámatagozatos diákjai valamint a Konzervatórium hallgatói szerepelnek, köztük Balczó Péter is, aki a nemrég

sikeresen  debütált ADAGIO együttesnek is tagja. Őket Puskás László és Pósa Csenge követi egy szép tánccal, majd a televízióból is jól ismert Fourtissimo együttes szórakoztatja a közönséget, amely klasszikus műveket játszik modern feldolgozásban. A szervezők reménye, hogy az újdonsült rendezvény elnyeri a lakosság tetszését.

SZVÉ