Hagyományápolás, tiszteletadás

Nagyvárad – A nemrég megválasztott liberális polgármester Ilie Bolojan “borogatással” kezdte tevékenységét beiktatása után a Városházán, de úgy látszik ő is ápolja a haladó hagyományokat.

Még a demokrata Petru Filip idején vezették be az 50 éves házasságukat, vagy más néven aranylakodalmukat ünneplő idős nagyváradi házaspárok köszöntését, s ezt a hagyomány úgy látszik az új vezetés is folytatni szándékszik: tegnap is kiosztották a diplomákat és az azzal járó járó 500 új lejes borítékot 40 idős házaspárnak. Igaz Ilie Bolojan polgármster nem jelent meg személyesen az ünnepségen, helyette Gheorghe Carp alpolgármester mondott rövid beszédet, melyben kiemelte, hogy milyen tiszteletre méltó nagy doplog az 50 évi hűséges házasság, mely például szolgálhat a mai fiatalságnak is. A pénzt és diplomát egy-egy kézfogás kiséretében Gheorghe Carp alpolgármester és Cristian Popescu az Anyakönyvi Hivatal vezetője adta át az ünnepelteknek.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .