Hadat üzent az Oţelul a Steauának

A román labdarúgó I. Liga 30. fordulójában Galacon játszik a bajnokság jelenlegi éllovasa, a Steaua. A fővárosiak az utóbbi években nehezen boldogultal az Oţelul otthonában, és most sem ígérnek semmi jót Marius Lăcătuş csapatának.

Sőt, a Duna–parti együttes kolozsvári játékosa, Deac a központi sajtón keresztült üzent egykori csapatának, a CFR–nek, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Steaua pont nélkül térjen haza Galacról. Amennyiben az Oţelul otthon tudja tartani a három pontot, és a CFR győzni fog Aradon, az UTA otthonában, akkor a kolozsváriak ismét élre ugranak a táblázatban.

Egy másik érdekes mérkőzést rendeznek szombat este a Giuleşti stadionban, ahol a Rapid a Pandurii Tg. Jiu csapatát fogadja. A Zsil–völgyeik az útóbbi mérkőzéseken pontot raboltak az élen álló csapatoktól. Az Unirea Urziceniel döntetlent játszottak, a Dinamot és a Kolozsvári CFR–t pedig 2–1–re megverték. Mindkét mérkőzését idegenben játszották a Pandurok! Csak a Steaua tudta őket megverni, de ezután valamennyi mérkőzésüket megnyerték. Vagyis hét találkozó óta veretlen a Pandurii Tg. Jiu csapata.

Labdarúgó I. Liga, 30. forduló

Péntek

Besztercei Gloria – Ceahlăul Piatra Neamţ (17 óra, Telesport)

Temesvári Ştiinţa – U Craiova (20.30, Naţional Tv)

Szombat

Sporting Vaslui – Poli Iaşi (18.30, Telesport)

Aradi UTA – Kolozsvári CFR (16.30, Kanal D)

Galaci Oţelul – Steaua (17 ó., Antena 1)

Rapid – Pandurii Tg. Jiu (20.30, Naţional Tv)

Vasárnap

Dacia Mioveni – Konstancai Farul (16.45, TVR 1)

Kolozsvári U – Gloria Buzău (17 ó., Telesport)

Dinamo – Unirea Urziceni (20.30, Kanal D)