Ha nincs edződ, vásárolj. De mihamarabb…

Ha nincs edződ, vásárolj. De mihamarabb…
Harminckét pont különbségű, már-már megalázó vereséget szenvedett szombaton hazai pályán a Nagyváradi Egyetem VSK női kosárlabdacsapata a Sepsiszentgyörgytől.

Roppant gyenge teljesítményt nyújtva, súlyos vereséget – 79–47 (21–11, 15–9, 24–10, 19–17) – szenvedett szombaton délután hazai pályán az Egyetem VSK a bajnoki tabella második helyén álló Sepsiszentgyörgyi ISK együttesétől. A váradi hölgyeknek csupán egy mentségük lehetett a vereségre, az, hogy a vendég zöldek alakulatát nem más irányította a pályán, mint az Araddal többször bajnokságot nyert, sokszoros román válogatott Brosovszki Mónika. Ezenkívül azonban semmiféle kibúvót nem találhatnak a hazaiak, a lélektelen játék, a pontatlan dobások és az eladott labdák már az első negyedben megpecsételték a sorsukat. Hughes nem a tőle megszokott módon irányított, s a távoli dobásai is elkerülték a gyűrűt, a másik színes bőrű játékos, Brown sokat szerelt ugyan, de ugyanolyan számban is ejtette ki a kezéből a labdát vagy dobott eredménytelenül. A többiekről nem is szólva, Ordean, Singur, de említhetnénk Grigora§t is, egymást múlták alul.

Edzők pedig vannak

De mit tehetnének szegény hölgyek, ha nincs egy irányítójuk, kosárlabdázáshoz értő „anyukájuk” a kispadon, aki taktikai utasításokkal, hasznos tanácsokkal látná el a lányokat. Mert ugye a jelenlegi tréner már többször is „bizonyította” hozzá nem értését, mégis mindig leültették a kispadra, hogy aztán középszerű teljesítményeknek legyünk szemtanúi. Csodálkozunk a klub vezetőségén, hogy miközben Leitner, Cure§ vagy Oprea nevű váradi edzőink szabadúszkálnak, s bármikor igent mondanának a hívó szóra, ennek ellenére azok a bizonyos „főnökök” ugyanazon eredménytelen edzővel képzelik el a jövőt…

Ami a váradi férfiegyüttest illeti, a Kósa–Veres edzőkettős irányította Leonardo VSK sem járt szerencsével: a 33 pontot szóró Dzsordzsics vezérelte váradiak 90–73 (33–21, 21–15, 19–16 és 17–21) arányban maradtak alul Marosvásárhelyen.