Ha július, akkor Anna–bál

Ha július, akkor Anna–bál
Szatmár megye — A Reménység Központban rendezett ünnepségen az intézmény udvarán termett virággal köszöntötték egymást a tagok.

A szatmárnémeti Caritas Segélyszervezet által működtetett Reménység Központban a júliusi hónap sem múlt el eseménytelenül. A nyugdíjasok által látogatott intézményben július 22–én, kedden Anna–bált tartottak, amikor a tagok felköszöntötték a névnapjukat ünneplő Annákat, Mária–Magdolnákat és ebben a hónapban születésnapjukat ünneplőket társaikat is. Az Anna–bál kezdetén Sarca Aneta projektfelelős román nyelven köszöntötte az egybegyűlteket, és Berger Tünde pszichológustól magyar nyelven hallhatták a köszöntést a bálozók. Azoknak az idős hölgyeknek és uraknak, akik ebben a hónapban ünneplik születésnapjukat Hauler Magdolna, a központ munkatársa egy jelképes ajándékot nyújtott át a szervezet részéről.

Készülődés

Az eseményre való készülődésből az idősek is kivették a részüket. Léggömbökkel és virággal díszítették azt a termet ahol az ünnepség zajlott. Az a klubtag aki ért egy kicsit a kertészkedéshez, a virágoskert ápolásába rendszeresen besegít. Hála a szorgalmas kezeknek, szerdán a tagok a kert rózsatöveiről származó virággal köszöntötték az ünnepelteket, s mint minden eddigi Anna–bál, a szerdai is táncmulatsággal zárult.

Karikás Enikő